До учнів 8-х класів завітали вибухотехніки

28 лютого 2017 року  до учнів 8-х класів завітали  вибухотехніки. Тема візиту – «Робота вибухотехніків. Спеціальне обладнання для роботи з небезпечними предметами. Заходи особистої безпеки. Відповідальність за неправдиве повідомлення про замінування».

Під час зустрічі дітей ознайомили з роботою експертів-вибухотехніків, продемонстрували техніку, за допомогою якої знешкоджуються вибухонебезпечні предмети, а також розповіли учням про поведінку в разі виявлення підозрілих предметів, в тому числі і застарілих боєприпасів часів війни, й надали можливість школярам безпосередньо спостерігати за роботою техніки, яка застосовується під час знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Учні не тільки слухали та спостерігали за діями фахівців, а ще й самі змогли спробувати свої сили у якості експертів – при виявленні та знятті відбитків з поверхні різних предметів.

Правоохоронці розповіли, що найважливішим нині є вибухотехнічний костюм і робототехнічний комплекс, призначений для розвідки і транспортування підозрілих предметів в безпечне місце. Майже всі приміряли захисний костюм.

«Робота експертів – вибухотехників є важкою і дуже небезпечною, ми обіцяємо не жартувати з анонімними дзвінками про замінування та розповісти про важливу та пізнавальну для нас  зустріч своїм одноліткам», — заявив від імені всіх школярів учень 8В  классу Олександр.