Ярмарок «Допоможи дитині»

Вчителі та учні Чернівецької  ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 провели благодійний ярмарок «Допоможи дитині» на підтримку онкохворих дітей. Зібрані кошти, у сумі 7000 (сім тис.) грн., передані на лікування Аіріней Івану Георгійовичу, діагноз: Лімфогранулематоз, змішано клітинний варіант ІІІ ст.

Для учнів правила дорожньої безпеки

6 БЕРЕЗНЯ, інспектор з профілактики дорожньо-транспортного травматизму відділу забезпечення безпеки дорожнього руху УПД ГУНП в Чернівецькій області Кирилюк Наталія Василівна завітала до учнів 5-6 класів загальноосвітньої школи № 5 м. Чернівці для проведення уроку з безпеки дорожнього руху.

Працівник поліції нагадала дітям як слід поводитися на вулично-дорожній мережі. Упродовж тематичного уроку розповідала як діяти в типових ситуаціях на проїжджій частині, застерегла від необдуманих дій. Школярі вивчали дорожні знаки та яких заходів безпеки потрібно дотримуватись, щоб не потрапити під колеса авто. Було наголошено, де і як дозволяється переходити дорогу, де можна їздити на велосипеді. Учні отримали масу задоволень від зустрічі та пообіцяли дотримуватись Правил дорожнього руху.

Мітинг-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки пам’яті випускника школи № 5

24 березня біля стін школи відбувся мітинг-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки пам’яті випускника школи, учасника АТО Леоніда Петихачного. На церемонії відкриття меморіальної дошки були присутні рідні, бойові побратими, знайомі, учні та вчителі школи.

У травні 2014 року Леонід записався добровольцем до батальйону «Донбас», ставши бійцем 3-го батальйону спеціального призначення військової частини 3027. Зник орієнтовно 29 серпня 2014 року поблизу с. Червоносільське, Амвросіївського району Донецької області. І лише 25 січня 2015-го, відповідно до результатів ДНК-експертизи, було остаточно визнано, що Леонід Петихачний загинув в Іловайському котлі. 29 січня 2015 року він був перехований у Чернівцях на Алеї слави Центрального міського кладовища.

Під час відкриття дошки  виступили : Надія Періус  – заступник директора Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА, заступник міського голови, учасник АТО – Паскар О.Є, , Віталій Аверін та Мураб – однополчанине  Леоніда, Василь Гасинець – військовий капелан, отец Василь Гасинець, настоятель Храму Різдва  Пресвятої Богородиці української греко-католицької церкви.

Зі словами вдячності за гідне вшанування пам’яті чоловіка звернулася до присутніх дружина Леоніда – Валентина.

Реквієм закінчився запаленням свічок та покладанням квітів до меморіальної дошки.

Міс школи – 2017

Жіноча незрівняна краса, грація, гармонія душі і тіла, оспівана у піснях і віршах, змальована художниками. Кожна жінка – неповторна. І свою неповторність вирішили продемонструвати 06.03.17р дівчата нашої школи. На конкурсі «Міс школи – 2017», в якому взяли участь 5 учениць 9-11 класів. Дівчата показали свій талант, підготували візитки, продемонстрували винахідливість кмітливість та вміння логічно мислити.

Після закінчення конкурсу члени журі довго вирішували хто ж буде гордо носити звання «Міс школи – 2017». І хоч ми переконались, що всі дівчата, дійсно красиві, розумні, талановиті і кожну можна біло назвати переможницею, але титул «Міс школи – 2017» отримала учениця 10А класу – Юлія Станковська.

Всі учасниці були нагороджені в різних номінаціях: Міс інтелектуальність – Катерина Єрімеску 9Б, Міс грація – Неля Пащун 9А, Міс артистичність – Ангеліна Ауріте 9В, Міс глядацьких симпатій – Діана Яремак 11А.