Свято останнього дзвоника в Чернівецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5

26 травня 2017 року в школі відбулося свято «Останнього дзвоника».

Дзвоник востаннє пролунав для наших найстарших учнів – одинадцятикласників. З ними були перші вчителі Ілона Михайлівна Грис, Антоніна Петрівна Чорна, Наталія Василівна Чеботар та класні керівники  Тетяна Вікторівна Тарбінська і Ліна Пилипівна Мітя. Дружба і злагода об’єднали в ці хвилини усіх присутніх: учнів,батьків, учителів. Розділити радість свята до нас завітали й високоповажні гості. Усіх присутніх привітала зі святом методист управління освіти Чернівецької міської ради Ватутіна Людмила Михайлівна.

Цього квітучого весняного дня не можна було не згадати тих, хто ціною власного життя заплатив за мирне небо над нашими головами і за наше щасливе життя. Серед загиблих і випускник нашої школи Леонід Петихачний. Їхню пам’ять вшановано хвилиною мовчання.

Почесне право покласти квіти  до пам’ятника  Тарасу Григоровичу Шевченку та на могилу Героя України, випускника нашої школи Леоніда Петихачного надано кращим учням 11-х класів : Сафроновій Тамарі (11А),  Щепанському Іллі (11 А), Грис Тамарі (11Б), Білоусу Михайлу (11Б).

Були вручені грамоти учням та вчителям, відмінники нагороджені похвальними листами. Для учасників свята виступив вокальний ансамбль «Консонанс», лауреат  обласного та міського конкурсів «Рідна пісня ».

Випускникам було вручено указ Королеви Знань:

Нехай же вас Господь  благословляє

У світлу путь на добрії діла,

На вірну стежку завжди наставляє,

Щоб доля щасливою була.

Ви – князі розуму, по – княжому вам жити,

Діла високі й праведні вершити.

Цей світ – для вас! Це мій указ!

Його ніхто не може відмінити.

Потім лунали пісні та вірші самих молодших учасників свята, перша вчителька Ілона Михайлівна Грис мудрим словом наставляла своїх дорослих дітей. Гарна традиція – танцювальний дарунок випускників, неймовірний і чарівний вальс, закружляв їх в школі востаннє. Право подати останній у цьому навчальному році дзвінок надано  Альоні Яцько учениці 1- Б класу та випускнику 2017 року, учневі 11- Б  класу Артема Сайдакову.

Шановні батьки випускників! Згадайте той час, коли 11 років тому ви привели своїх дітей на перший урок. Як хвилювалися, як мріяли про майбутнє. Сьогодні вони вже випускники, і назавжди залишають школу, яка стала їм рідною за роки навчання. Та ви маєте можливість  провести своїх дітей на шлях самостійного життя.