День європейських мов у ЗОШ №5

26 вересня у ЗОШ 5 традиційно відзначили День європейських мов. Учні старших прийняли участь у створенні символічних квітів , створених з пелюсток краін Євросоюзу. Кожна пелюстка – носій інформаціі про краіну.  Учні долучились до написання творів – роздумів про  Батьківщину, рідну землю, місто, вулицю. Найкращі роботи були презентовані у вестибюлі школи. Учениці 9А класу Шишкіна Катерина та Волянська Оксана ознайомили учнів школи з історією відзначення Дня європейських мов та провели вікторину.  “Чи знаєте ви мови  європейських краін”.

День фізичної культури у початковій школі

Весело та цікаво пройшли заходи у початковій школі до Дня фізичної культури і спорту. Вчителями Фугело М.Г. та Величко М.І. були організовані спортивні змагання, естафети, конкурси показові заняття з шахів. Учні 2В та 3В класів відвідали музей Архітектури та побуту під відкритим небом де провели екскурсію та спортивні змагання. А четвертокласники отримали незабутні емоції під час проведення  гри – квесту «Рух – це здоровя », організованого педагогом організатором Атаманюк М.Ю. та класоводами.

Всесвітній День Миру відзначили у ЗОШ № 5

21 вересня за ініціативи Організації Об’єднаних Націй відзначається Всесвітній День Миру. У 2002 році Президент України підписав Указ № 100/2002 від 05.02.2002, яким проголосив 21 вересня Національним днем миру.

В рамках святкування Міжнародного дня миру у школі проведено Тиждень справ на захист миру, конкурс малюнків та плакатів  «Ми за мир», естафета злагоди «Збережи незалежність» ( виготовлення оберегів для воїнів, що захищають Україну), акція «Голуб миру», конкурс стіннівок «Ми за мир!» (переможці –  7В,7Б, 9Б,10А   класи), флешмоб «Мир».

До міжнародного Дня грамотності

Міжнародним днем грамотності прийнято вважати 8 вересня. Це свято офіційно відзначається Організацією Об’єднаних Націй. Міжнародний день грамотності — це символ досягнень усього людства. Адже грамотність — це один із критеріїв, який відрізняє прогресивне суспільство від примітивного. На сьогоднішній день, за даними ООН, у світі налічується близько 4 мільярдів грамотних людей. Хоча представникам різних поколінь ще є до чого прагнути. Сьогодні під егідою ООН реалізується програма, спрямована на поширення грамотності.

З цією метою в Чернівецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 було проведено акцію «Покращуй свою грамотність», суть якої полягала в розповсюдженні листівок, буклетів з правилами та порадами в спілкуванні.

Батьківські збори в ЗОШ № 5

7 вересня 2017 року відбулися загальношкільні батьківські збори, яким традиційно передувало засідання батьківського комітету.

Директор школи С.В.Жуковська ознайомила батьків із досягненнями та проблемами минулого навчального року, разом з батьками накреслено вирішення низки завдань на наступний навчальний рік.

Батьків зацікавило продовження участі школи у програмі “Демократична школа”. Дякуючи здобуткам проекту батьки разом з учителями та учнями очікують створення реальних демократичних відносин у ЗОШ № 5, забезпечення умов для виховання активних, відповідальних та толерантних громадян, що радо житимуть у сучасному різномаїтному та багатокультурному суспільстві.

Руснак Л.В., заступник директора школи з виховної роботи, розповіла батькам про:

  • співпрацю з позашкільними установами: МПДЮ, Чернівецькою обласною філармонією, Академічним музично – драматичним театром ім. О.Кобилянської тощо;
  • організацію харчування школярів;
  • страхування дітей від нещасних випадків;
  • забезпечення учнів пільговими проїзними квітками на маршрутні автобуси;
  • конкурс «Супер клас».

У 2016/2017 навчальному році  школярі братимуть участь у наступних довготривалих проектах:

  • «Я – патріот»;
  • «Книга звитяги АТО»;
  • «Школа превентивного виховання».

Традиційно прозвучав звіт громадської організації  «Доля дітей в батьківських руках» про використання коштів в період з січня по серпень 2017 року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

День Знань у Чернівецькій ЗОШ № 5

Дорогі педагоги, учні, батьки!
Продзвеніла веселкова карусель теплого літа, зібрано багатий урожай хліба, у садах доспіли яблука і сливи. А 1 вересня знову зібрало нас у рідному колі. Знову ранок першого вересневого дня повниться мелодійними звуками шкільного дзвоника. Знову вулиці міста розквітають від дитячого щебету, юнацьких посмішок та чарівної хуртовини осінніх айстр. Ностальгічні погляди дорослих, душевний щем, смуток і радість – переплелися разом. Це наш край, наша держава зустрічають День знань — справжнє всенародне свято мудрості, доброти і людяності.
Усі шляхи цього дня ведуть до школи. Розпочався новий  2017/2018 навчальний рік. Це  означає відкриття нової, осяйної і часто нелегкої дороги – дороги до знань, до нових звершень. Особливим і, безперечно, визначальним у житті він стане для милих першачків, які, тримаючись за батьківські руки, вперше ступають  на незвіданий шлях. Не менш важливим він буде для одинадцятикласників, яким доведеться обирати професійну стезю. Яким буде їх вибір – залежить тільки від них.
З усією теплотою серця цього дня висловлюємо слова подяки за щоденну напружену, титанічну працю вчителям, які не тільки щедро діляться своїми знаннями, а й виховують молоде покоління свідомих громадян, справжніх патріотів своєї держави.
Зі святом Вас!