Обласний науково-методичний семінар для фахівців  англійської мови

30 жовтня 2017 року о 1000 у ЗОШ № 5 відбувся обласний науково-методичний семінар для фахівців  англійської мови.

У роботі семінару взяв участь фахівець кваліфікаційного рівня CELTA та DELTA Алекс Уорен. Під час заходу вчителі мали змогу опрацювати різноманітні аспекти роботи з матеріалами навчальних курсів для учнів старшої школи National Geographic Learning’s Vocabulary learning (сесія 1) та для учнів молодшої школи Sowing seeds for success (сесія 2).

Учасники науково-методичного семінару отримали професійний досвід для ефективного викладання англійської мови та підготовки учнів до складання зовнішнього незалежного оцінювання.

Учасники семінару отримають сертифікат про участь.

Міська конференція “Моя батьківщина – Україна”

Традиційно, з року в рік, на базі загальноосвітньої школи № 5 проходить міська конференція Всеукраїнської експедиції учнівської молоді “Моя батьківщина – Україна”. Конференцію розпочали виступом хору хлопчиків початкової школи ЗОШ №5. Діти своїм мистецтвом побажали кожному учаснику конференції цікавої плідної праці та віри у свої сили.

З вітальним словом до учасників конференції, вчителі   в та керівників гуртків, поважного журі та гостей звернувся начальник управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Васильович Мартинюк.

Привітали дітей доцент кафедри історії стародавнього світу, середніх віків та музеєзнавства факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ ім. Ю.Федьковича, доктор історичних наук Богдан Михайлович Боднарюк, методист міського методичного центру закладів освіти управління освіти Галина Мирославівна Прокопик, переможець міського та обласного етапів конференції-2016, вихованець Центру дитячої та юнацької творчості учень гімназії № 4 Андрій Мадей.

Робота в секціях прходила за такими напрямками: “Духовна спадщина мого народу”,
“Козацькому роду нема переводу”, “Із батьківської криниці”, “З попелу забуття”, “Геологічними стежками України”, “Географія рідного краю”, “Шкільний музей” та “Мандрівник Буковини”. В кожній номінації відзначені переможці і лауреати.
Під час своїх виступів юні дослідники продемонстрували навички пошукової роботи, активну громадянську позицію, патріотизм та любов до України, свого краю, поваги до народних звичаїв, традицій, духовних і культуних цінностей українського народу.

Практичне заняття для заступників директорів з виховної роботи у ЗОШ №5

10 жовтня у ЗОШ 5 відбулося практичне заняття для заступників директорів шкіл з виховної роботи – слухачів курсів підвищення кваліфікації. Тема заняття: “Роль заступника директора школи з виховної роботи у системі діяльності школи”.

Екрскурсію для гостей до музею освіти м.Чернівці провела вчитель-методист Л.І.Чернега. Директор школи С.В.Жуковська розповіла про переваги та особливості наших профілів навчання, про досягнення та загальний стан виховної роботи, що проводиться спільними зусиллями колективу під керівництвом заступника з виховної робои. Заступник директора школи з виховної роботи Л.В.Руснак ознайомила пристутніх з системою виховної роботи у школі та особливостями  нашого закладу.

Оскільки 2017 рік оголошено роком Японії в Україні, слухачам курсів було запропоновано майстер-клас з мистецтва “Кусудама”, який провела вчитель образотворчого мистецтва Н.М.Іваницька. Учасники драматичного гуртка школи під керівництвом А.Г.Нагорної провели для гостей чайну церемонію.

ПІДТРИМУЄМО ГРОМАДСЬКИЙ ПРОЕКТ

Протягом 15 днів голосуємо за громадський проект “Шкільний дворик – спільний простір для чернівчан”. Мова йде про двір старшої школи вул.Л.Українки, 1. За цим посиланням ви можете ознайомитись з деталями проекту та приєднатись до всіх, хто його підтримує. Зробимо Чернівці ще привабливішими для нас!

 https://gb.city.cv.ua/projects/show/66

Новини проекту “Демократична школа”

5 жовтня в Чернівецькій загальноосвітній школі I-III ст. №5 відбувся тренінг з пректної діяльності, який провели тренери Всеукраїнської Програми “Демократична школа” Наталя Герасим та Андрій Вишняк. Вдячні нашим тренерам за теоретичні й практичні інструменти, механізми реалізації і шляхи втілення проектів у шкільне середовище!!! Будемо прагнути втілювати в життя набутий досвід разом з усією шкільною громадою!

Всеукраїнська програма освіти для демократичного громадянства, націлена на підтримку реформ з децентралізації та демократизації середньої освіти в Україні.

6 жовтня продовжується робота по втіленню ідей Концепції Нової української школи. У цьому нам допомагають тренери Всеукраїнської Програми “Демократична школа” Наталя Герасим та Андрій Вишняк. Працювали над розкриттям теми” Інтеграція принципів ОДГ та ОПЛ у навчально – виховний процес”. Розбирали ключові поняття теми, обговорили проблеми, з якими може зіткнутись вчитель під час запровадження елементів ОДГ та ОПЛ у навчальний процес та шукали шляхи їх вирішення. Використовували знання на конкретних предметах за допомогою посібника “Громадянська відповідальність” (див. сторінку “Проект ДШ”).