Новини проекту “Демократична школа”

5 жовтня в Чернівецькій загальноосвітній школі I-III ст. №5 відбувся тренінг з пректної діяльності, який провели тренери Всеукраїнської Програми “Демократична школа” Наталя Герасим та Андрій Вишняк. Вдячні нашим тренерам за теоретичні й практичні інструменти, механізми реалізації і шляхи втілення проектів у шкільне середовище!!! Будемо прагнути втілювати в життя набутий досвід разом з усією шкільною громадою!

Всеукраїнська програма освіти для демократичного громадянства, націлена на підтримку реформ з децентралізації та демократизації середньої освіти в Україні.

6 жовтня продовжується робота по втіленню ідей Концепції Нової української школи. У цьому нам допомагають тренери Всеукраїнської Програми “Демократична школа” Наталя Герасим та Андрій Вишняк. Працювали над розкриттям теми” Інтеграція принципів ОДГ та ОПЛ у навчально – виховний процес”. Розбирали ключові поняття теми, обговорили проблеми, з якими може зіткнутись вчитель під час запровадження елементів ОДГ та ОПЛ у навчальний процес та шукали шляхи їх вирішення. Використовували знання на конкретних предметах за допомогою посібника “Громадянська відповідальність” (див. сторінку “Проект ДШ”).