Батьківська конференція в ЗОШ № 5

20.11.2017 року відбулася батьківська конференція, метою якої
було визначення представників батьківської громади школи на
загальноміську батьківську конференцію «Пріоритетні напрями
фінансування освітньої галузі міста у 2018 році».
За пропозицією шкільної батьківської конференції учасниками
загальноміської запропоновано делегувати 6 батьків:
1. Воробйов Ігор Олександрович – голова батьківського комітету
школи
2. Пацаранюк Юлія Миколаївна
3. Гулковська Марина Валеріївна
4. Березка Олеся Василівна
5. Костюк Людмила Тодорівна
6. Монзелевський Володимир Євгенович

 

Хімія – це цікаво!

19 листопада 2017 року в Чернівецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 розпочався ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії. Урочисте відкриття відбулося в актовій залі школи. З вітальним словом до учасників звернувся професор Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, доктор хімічних наук Фочук Петро Михайлович. Учасниками олімпіади стали 165 учнів 7-11 класів закладів освіти м. Чернівці. Бажаємо усім учасникам олімпіади успіху та перемоги!

Проект “Демократична школа” в дії

15 листопада у Чернівецькій ЗОШ №5 відбулася чергова робоча зустріч педагогів батьків та учнів із тренерами програми «Демократична школа» Наталею Герасим та Оксаною Салівончик. У процесі роботи було з’ясовано, що змінилося у закладі протягом впровадження програми, чим найбільше можна пишатися, яким чином досягається результат демократичних змін у школі, як це влинуло на навчальний та виховний процес.Пані Оксаною був проведений навчальний тренінг з учнівським парламентом.Плануємо рухатися й далі в реалізації наших планів та втілювати креативні ідеї наших учнів!

Фото ЗОШ 5.

Фото ЗОШ 5.

Фото ЗОШ 5.

Фото ЗОШ 5.

Фото ЗОШ 5.

Фото ЗОШ 5.

 

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

9 листопада, у День української писемності та мови, у Чернівецькій ЗОШ № 5 відбувся 17 радіодиктант національної єдності. Шкільний колектив  – учні, вчителі, техперсонал,  не лише написав  диктант, але й став своєрідним співавтором акції: створив власний осередок, родину. Адже мета цього заходу не перевірка на грамотність, а єднання всіх небайдужих навколо українського слова.

У сквері, що на розі вулиць І.Котляревського та Л.Українки, біля стели Літописцям Русі-України відбувся урочистий мітинг – молебен за участю представників влади, митців краю, школярів, духовенства та всіх громадян, яким небайдужа рідна українська мова.

Всі присутні щиро помолилися за Україну. Народний аматорський хор «Дзвін» заспівав урочистих пісень. Покладанням квітів до стели чернівчани висловили свою повагу та любов до рідної мови.

В залі «Академічний» відбувся святковий концерт, присвяченій цій події, участь у якому прийняли хор хлопчиків початкової школи, учні 10-11 класів з монтажем про українську мову, Софія Гончар, лауреат пісенних конкурсів, учениця 5А класу школи.

Виступ хору:

https://drive.google.com/file/d/11HtCIWyXCVXP9fLKgFdQBpk6hxm-m90K/view?usp=sharing

Виступ Софії Гончар, учениці 5А класу:

https://drive.google.com/file/d/149rPQF67Lw4QrspdiyDsDTu17ppXMVNQ/view?usp=sharing

 

Олімпіада з астрономії у ЗОШ № 5

5 листопада, в неділю, на базі Чернівецької ЗОШ №5 відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з астрономії. Всього в олімпіаді взяли участь 20 юних інтелектуалів – 7 учнів 10 класів (ліцей №1, ЗОШ №1, СЗОШ №6, ЗОШ №33) та 13 учнів 11 класів (ліцей №1, гімназії №2,5, ЗОШ №5,14,16,30,38, ВПУР, Ліцей сфери послуг).

Вітаємо Ількову Ольгу, що посіла ІІІ місце в міській олімпіаді з астрономії!

Остаточні результати можна переглянути тут.

 

“Хто володіє інформацією – той володіє світом”

Листопад традиційно розпочинає період учнівських олімпіад з навчальних предметів. 4 листопада 2017 року розпочався ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій. В олімпіаді взяли участь 114 учнів з 45 загальноосвітніх навчальних закладів міста.

З нашої школи в олімпіаді взяли участь двоє учнів. Максим Ставчанський з 9 А класу  та Денис Лунгу з 10 Б класу. Вітаємо їх, бо вони вже є переможцями – І туру, а також знайшли в собі сміливість і бажання боротись далі, готуватись під час канікул та перевірити свої знання, працюючи 4 години за комп’ютером.

Олімпіада проводиться у один практичний тур. Учасникам було запропоноване комплексне, інтегроване завдання, яке розраховане на 4 астрономічні години. на використання офісних інформаційних технологій, що вивчається в курсі «Інформатика» (крім програмування на VBA). Завдання, формулюється як тематично цілісне і складається з декількох задач. Кожна з задач повинна розв’язуватись виключно засобами відповідного умові задачі програмного засобу з пакету офісних додатків MS Office: Word, Excel, Power Point та Access.
Особливістю завдання є його комплексність – авторами моделюється життєва ситуація з певної галузі людської діяльності.
Під час роботи над завданням учасник самостійно обирає послідовність виконання окремих його складових. Кожна задача оцінюється визначеною кількістю балів відповідно до критеріїв. Результатом роботи учасника є загальна сума балів за кожну виконану задачу.

Вітаємо Дениса Лунгу з 10А, що посів ІІІ місце!

(див. остаточні результати)

Завдання можна скачати ТУТ

Критерії оцінювання читайте ТУТ

Учителі математики обмінюються досвідом роботи

В рамках курсів підвищення кваліфікації для вчителів математики 3 листопада на базі ЗОШ №5 було проведено серію пристендових уроків математики. Вчитель-методист Романна Теодорівна Маніліч  провела пристендовий урок на тему “Підсумковий урок з теми “Многочлени” (7 клас)”. Презентувала свій урок також вчитель ЗОШ №16 Світлана Петрівна Захарчук. Присутніх зацікавив комбінований урок математики та української мови “Чудове число 7”.