ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

9 листопада, у День української писемності та мови, у Чернівецькій ЗОШ № 5 відбувся 17 радіодиктант національної єдності. Шкільний колектив  – учні, вчителі, техперсонал,  не лише написав  диктант, але й став своєрідним співавтором акції: створив власний осередок, родину. Адже мета цього заходу не перевірка на грамотність, а єднання всіх небайдужих навколо українського слова.

У сквері, що на розі вулиць І.Котляревського та Л.Українки, біля стели Літописцям Русі-України відбувся урочистий мітинг – молебен за участю представників влади, митців краю, школярів, духовенства та всіх громадян, яким небайдужа рідна українська мова.

Всі присутні щиро помолилися за Україну. Народний аматорський хор «Дзвін» заспівав урочистих пісень. Покладанням квітів до стели чернівчани висловили свою повагу та любов до рідної мови.

В залі «Академічний» відбувся святковий концерт, присвяченій цій події, участь у якому прийняли хор хлопчиків початкової школи, учні 10-11 класів з монтажем про українську мову, Софія Гончар, лауреат пісенних конкурсів, учениця 5А класу школи.

Виступ хору:

https://drive.google.com/file/d/11HtCIWyXCVXP9fLKgFdQBpk6hxm-m90K/view?usp=sharing

Виступ Софії Гончар, учениці 5А класу:

https://drive.google.com/file/d/149rPQF67Lw4QrspdiyDsDTu17ppXMVNQ/view?usp=sharing