«Молитва за Україну»

За квітучі гаї
І калини цвіт у лузі
Станьмо, браття мої,
Помолімось разом друзі.
Хай молитви слова
В небо птахою полинуть,
Щоб завжди берегла
Матір Божа Україну!

У початковій школі ЗОШ № 5 відбулось свято «Молитва за Україну». Гостем заходу був учасник АТО, батько учня 4Б класу Ткачук В.П. Школярі підготували вірші, пісні,  переймаючись подіями на Сході, вшанували героїв, що захищають рідну землю.

Вітаємо з днем Святого Миколая!

Є на світі свят багато
Урочистих, визначних,
Але Миколая свято
Найприємніше із них.

19 грудня, кожного року, всі українці святкують  день святого Миколая. Ось і учні 1-в класу разом з батьками та вчителями також відсвяткували цей день віршами, піснями та подарунками.

«З любов’ю в серці»

Мама! Найдорожче слово в світі!

Де б не був ти,

Що б ти не робив,

Та вона твій шлях завжди освітить

Ніжним серцем, відданим тобі.

«З любов’ю в серці», під такою назвою відбулось  свято у початковій школі, що традиційно  проводиться в рамках співпраці ЗОШ №5 та музичної школи № 4.

 

Участь у виставці “Новорічна композиція” вихованців екологічного гуртка ЗОШ №5

 Щорічно з метою розвитку творчої ініціативи та пізнавальної діяльності учнівської молоді, залучення її до збереження хвойних порід дерев, пропаганди бережливого ставлення до природи, формування практичних умінь та навичок з виготовлення новорічно-різдвяних композицій в місті Чернівці проводиться виставка «Новорічна композиція». Дуже оригінальні та яскраві композиції були створені цього року вихованцями екологічного гуртка «Паросток», ученицею 5Б класу Гаврилицею Катериною та учнем 9В класу Ігнатюком Іваном  під керівництвом вчителів біології Тарбінською Тетяни Вікторівни та Міхєєвої Анни Василівни. такі композиції можуть стати гідною заміною живої ялинки на новорічно-різдвяні свята, об’єднати всю родину на етапі створення композиції та створити гарний святковий настрій.

Інтегрований урок з хімії та біології у ЗОШ №5

07 грудня 2017 року у Чернівецькій загальноосвітній школі №5 відбувся інтегрований урок з хімії та біології для учнів 11 класу хіміко-біологічного профілю на тему ”Спирти”. Метою уроку було узагальнити знання учнів щодо складу, будови та властивостей спиртів, за допомогою наукових експериментів дослідити токсичний вплив спиртів на клітини та тканини організму людини, виховувати потребу у здоровому способі життя. Такі уроки сприяють розвитку наукового стилю мислення учнів, формують комплексний підхід до навчальних предметів, підвищують якість знань та інтерес учнів до дисциплін природничого циклу.

Вчителі біології та хімії Жуковська С.В.,   Кушнірук Ю.В., Тарбінська Т.В. активно використовували різноманітні форми та методи роботи на уроці, які підтримували увагу учнів на високому рівні, спонукали до активного пізнання шляхом проведення дослідницької діяльності, створювали умови для розкриття творчого потенціалу кожної дитини. Інтеграція в сучасному суспільстві пояснює необхідність інтеграції в освіті!

Конкурс патріотичної пісні

Уже склалася традиція щорічно проводити у школі конкурс патріотичної пісні, присвячений Дню збройних сил України. І цей навчальний рік не є винятком. Тож 5.12.17 року заступник директора з виховної роботи Руснак Л.В. та педагог-організатор Атаманюк М.Ю. провели у школі конкурс патріотичної пісні «У пісні – наша сила».

Головна ціль свята – довести, що пісня об’єднує український народ і надає йому неабиякої сили. У конкурсі брали участь учні 5-7 класів. Всі учасники відповідально поставились до конкурсу. Вдало підібрали пісні та гарно їх виконали. Журі конкурсу визначило переможців, тож місця були розподілені таким чином: І місце – 7-А та 6-Б класи, ІІ місце – 5-А, 5-Б, 7-Б, 7В, ІІІ місце – 5-В, 6-А, 6-В.


 

Свято родини

«На світі білому єдине, 
Як і Дніпрова течія
Домашнє вогнище родинне
Оселя наша і сім’я»

Родина, сім’я – найдорожче для кожної людини. Народна мудрість свідчить, що життя людини розпочинається з родини, бо батьківська хата – це родинне вогнище, звідки ми вирушаємо у широкий світ.

У сім’ї людина вчиться любити світ і бути доброю, шанувати свій рід і землю, берегти пам’ять роду.

В 2-Б класі Чернівецької ЗОШ № 5 проведено свято «Від усієї душі», метою якого було прищеплення любові та поваги до сім’ї та всіх її членів.

На святі були присутні директор школи С.В.Жуковська, яка привітала всіх присутніх і побажала родинного затишку та любові у сім’ях, а також Л.В.Руснак – заступник директора з виховної роботи, Л.М.Ілащук – заступник директора з навчально-виховної роботи в початковій школі.

Активну участь в організації та проведенні свята приймали всі батьки класу. Проведено конкурси між татусями, дідусями, які прищеплювали любов дитини до членів своєї родини. Матусі та бабусі розповідали про дивні речі, виготовлені власними руками.

Всі родини, що брали участь у святі,  запалили у своїх серцях вогник любові і добра до родини, народу,  землі. І його вони зможуть пронести через все своє життя та зберегти у своєму серці щирість та ніжність.