Інструктаж з підготовки матеріалів до віртуальної конференціі «Талант та елітарність»

25.01.2018 року о  15.30  у  ЗОШ №5  відбувся інструктаж з підготовки матеріалів до міської віртуальної науково-практичної конференції «Талант та елітарність». Були присутні заступники директорів з НВР закладів середньої та позашкільної освіти, методисти ДНЗ, вчителі інформатики.

Зразки матеріалів до конференції “Талант та елітарність”

Відзначення Дня Соборності України у ЗОШ № 5

22  січня –  у День Соборності України  – з ініціативи шкільного парламенту учні та вчителі школи провели флешмоб «Україна – єдина країна». Взявшись за руки, ми утворили живий ланцюг як символ єдності українців довкола спільних цінностей, формування громадянської солідарності і братерської любові один до одного.

Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності.

Превентивний захід в ЗОШ № 5

17 січня 2018 року відбулася зустріч учнів 5-их класів з працівником відділу ювенальної превенції Шевченківського відділу національної поліції в Чернівецькій області Куриляк Н.В., яка ознайомила учнів з правилами поведінки в громадських місцях на вулиці, видами відповідальності неповнолітніх за скоєння правопорушень та злочинів. Наталія Василівна розповіла учням про способи захисту від кіберзлочинців, відповіла на численні питання школярів.

Під час канікул….

На Буковині біля с. Чортория є дивовижний куточок-заповідник. Це незамерзаючі озера з теплими джерелами та заростями очерету. Кожної зими туди прилітають білосніжні красені-лебеді. Багато людей їдуть подивитись на птахів і погодувати їх.

Під час зимових канікул учні 3-А класу вирішили допомогти птахам. Побачивши лебедів, діти як зачаровані стояли і милувалися білосніжними красенями.  Лебеді теж із цікавістю спостерігали за нами. Потім обережно підпливли до берега, сміливо брали корм з рук дітей, а далі влаштували цілу виставу: розпушували крила, цілувалися, а один лебідь забіяка почав битися. Місцеві жителі переконані, що в цих лебедях живе  душа видатного актора І. Миколайчука, бо почали прилітати птахи на озера в рік смерті актора.