Зустріч батьків учнів 4-х класів з педагогами середньої школи

З року в рік традиційно проводиться наступницька робота між початковою та середньою школою.
15.03.2018 року відбулась цікава зустріч батьків учнів четвертих класів з класними керівниками майбутніх п’ятих класів та вчителями-предметниками, що навчатимуть сьогоднішніх 4-класників у 5-му класі 2018-2019 навчальному році. Такі зустрічі сприяють плідній співпраці класоводів 4-х класів та майбутніх педагогів, дають позитивний результат для швидкої психологічної адаптації дитини до умов навчання в середній школі.

 

Підсумки якісних змін програми “Демократична школа”

Чернівецька ЗОШ №5 вже майже рік є учасницею Всеукраїнської програми “Демократична школа”.Сьгодні, 15 березня, відбулася зустріч з нашим тренерами Наталею Герасим та Олегом Серняком. Представники батьківської, учнівської та учительської громади підбивали підсумки якісних змін, які відбулися у школі за рік. За допомогою зібраних думок і напрацювань у фокус-групах- ми бачимо: створення демократичного середовища та демократичного врядування у школі, забезпечення прозорої й добре налагодженої комункації з громадськістю через новий шкільний сайт, виробляємо спільне бачення при плануванні роботи, заохочуємо учнівську ініціативу. Дякуємо тренерам та усім присутнім за плідну співпрацю та грунтовний аналіз нашої роботи.Продовжуємо працювати далі й втілювати ідеї “Демократичної школи”!

Семінар-практикум вчителів початкових класів у ЗОШ №5

13 березня на базі ЗОШ № 5 відбувся міський семінар-практикум вчителів початкових класів «Основні перспективні напрямки сучасної освіти: шляхи оновлення змісту початкової освіти в умовах переходу на новий Державний стандарт»

Головний спеціаліст  управління освіти Воробець Г.П., розкрила основні аспекти нового державного Стандарту, Жуковська С.В., директор закладу, познайомила гостей з особливостями  інноваційної освітньої концепції розвитку та функціонування  навчального закладу.  Косован О.К., методист міського методичного центру, провела практичні заняття з питань інтегрованого навчання. Вчитель початкових класів Павлюк А.Я. познайомила колег з технологією виготовлення лепбуків, а  Байталюк О.В. та  КовальоваТ.М. презентували власні інтегровані пристендові уроки.

 

Виховний захід у 6-Б класі ЗОШ № 5

13 березня в нашій школі урочисто пройшла виховна година, проведена вчителем української мови та літератури Колісник Л.Л. в 6-Б класі на тему “Подорож океаном рідної мови: вікторина”. Метою уроку було донести до учнів класу багатство української мови, розвивати мовленнєві здібності. Учасники вікторини змагались в 11 конкурсах за звання “Найкращі знавці мови”. Перемогла команда “Патріотів”.