Пілотування курсу “Громадянська освіта”

Всеукраїнська асоціація викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» за сприяння Міністерства освіти і науки України у 2017-2018 рр. здійснює проект «Громадянська освіта для відповідального громадянства. Впровадження громадянської освіти у шкільну програму». Проект реалізується в рамках «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що здійснюється Pact в Україні та фінансується USAID.

У межах вказаного проекту розроблено навчальні матеріали курсу з громадянської освіти для учнів 10 класу. Курс з громадянської освіти буде впроваджуватися у загальноосвітніх навчальних закладах України у рамках інваріантної складової навчального плану з 1 вересня 2018 р.. Упродовж квітня-травня 2018 р. відбудеться пілотування розроблених матеріалів у 15 загальноосвітніх навчальних закладах України.Надзвичайно приємно що, наша школа бере участь у цьому проекті. Пілотування здійснюється у 10-Б правовому класі вчителем історії та правознавства Анжелою Карімовою. Учні пройшли он-лайн опитування та познайомилися з темою “Особистість та її ідентичність”,створювали свій неповторний автопортрет, отримали завдання скласти свою “складну історію” формування людських ідентичностей на прикладі власної родини.

Подорож  планетою музики

Музика усіх чарує

 І країною мандрує

 І навчає всіх співати,

  Грати та музикувати

Свято «Подорож  планетою музики» відбулось в 3-А класі, вчитель   Мамонтова Е.В. Учні та гості  долучились до таємниць музичного мистецтва, до чарівного світу добра, краси, мелодії. У чарівному світі музики дійовими особами були Королева Мелодія, Ритм, Темп, Динаміка, Лади, веселі Нотки. Учасники заходу в ігровій формі розкрили красу музичного мистецтва, показали високий рівень вокального, танцювального жанрів, володіння музичними інструментами. Допомагали дітям вчителі Кушнір О.З., Кукоба А.В. та батьки.

Педрада-тренінг на тему «Формування безпечного освітнього простору, запобігання булінгу та мобінгу в Новій українській школі»

24.04.2018 року в Чернівецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5, відбулась педрада-тренінг на тему «Формування безпечного освітнього простору, запобігання булінгу та мобінгу в Новій українській школі».

Перед педагогами школи виступила директор школи Світлана Володимирівна Жуковська, яка зазначила, що дана проблема є надзвичайно актуальною і саме спільними зусиллями зможемо подолати дане явище.

Заступник директора школи з виховної роботи Руснак Л.В. в своїй доповіді ознайомила присутніх з явищем булінгу, причина та його наслідками, результатами міжнародних досліджень та досліджень проявів булінгу в школі.

На практичній частині соціальний педагог Ковальчук Т.М. та психолог  Юрійчук Г.В., провели тренінг з педагогами «Як запобігти булінгу».

На завершення всі педагоги школи отримали розроблені адміністрацією та психологічною службою школи рекомендації: «Як реагувати на виявлення або встановлення фактів булінгу та роботи з агресивними дітьми».

«МОТИВАЦІЯ – КЛЮЧ ДО УСПІХУ»

У рамках створння у школі демократичних дружніх та рівних відносин з батьківською громадою класним керівником 7-А Карімовою Анжелою Георгіївною та соціальним педагогом Ковальчук Тетяною Миколаївною був проведений тренінг для учнв та їх батьків«МОТИВАЦІЯ – КЛЮЧ ДО УСПІХУ” з метою формування та взаємної допомоги до мотивування навчальної діяльності.

Новому співробітництву – розвиток та процвітання

В рамках ІІ обласного фестивалю – конкурсу  «Розквітай , писанко!» до Чернівецької загальноосвітньої школи  І – ІІІ ступенів № 5 завітала  делегація у складі голови Сучавської філії  об’єднання  українців Румунії Іллі Саучука, родини писанкарів Ясиновських, радника голови Чернівецької обласної адміністрації п. Ольги Сабецької, головного спеціаліста Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА п. Мар’яни Унгурян.

Метою цієї надзвичайно цікавої зустрічі є налагодження співпраці та партнерських стосунків між ЗОШ № 5 та закладами  освіти Сучавського  повіту Румунії, де  вивчається українська мова.