Педрада-тренінг на тему «Формування безпечного освітнього простору, запобігання булінгу та мобінгу в Новій українській школі»

24.04.2018 року в Чернівецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5, відбулась педрада-тренінг на тему «Формування безпечного освітнього простору, запобігання булінгу та мобінгу в Новій українській школі».

Перед педагогами школи виступила директор школи Світлана Володимирівна Жуковська, яка зазначила, що дана проблема є надзвичайно актуальною і саме спільними зусиллями зможемо подолати дане явище.

Заступник директора школи з виховної роботи Руснак Л.В. в своїй доповіді ознайомила присутніх з явищем булінгу, причина та його наслідками, результатами міжнародних досліджень та досліджень проявів булінгу в школі.

На практичній частині соціальний педагог Ковальчук Т.М. та психолог  Юрійчук Г.В., провели тренінг з педагогами «Як запобігти булінгу».

На завершення всі педагоги школи отримали розроблені адміністрацією та психологічною службою школи рекомендації: «Як реагувати на виявлення або встановлення фактів булінгу та роботи з агресивними дітьми».

«МОТИВАЦІЯ – КЛЮЧ ДО УСПІХУ»

У рамках створння у школі демократичних дружніх та рівних відносин з батьківською громадою класним керівником 7-А Карімовою Анжелою Георгіївною та соціальним педагогом Ковальчук Тетяною Миколаївною був проведений тренінг для учнв та їх батьків«МОТИВАЦІЯ – КЛЮЧ ДО УСПІХУ” з метою формування та взаємної допомоги до мотивування навчальної діяльності.