Інформація Чернівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 про попередню реєстрацію майбутніх першокласників

Дата

 

Напружена та відповідальна праця вчителів на пункті перевірки ЗНО

Традиційно в кінці навчального року в ЗОШ № 5 працює пункт перевірки ЗНО з української мови та літератури, англійської мови. В цьому році відкриття пункту відбулося особливо урочисто – з вітальним словом до 120 педагогів-перевіряючих звернувся директор Івано-Франківського регіонального центру якості освіти Томенчук Богдан Михайлович. Привітали педагогів також методист центру П’яста Оксана Антонівна, директор КУ навчально-методичного центру якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладів Чернівецької області Світлана Іванівна Прінько, відповідальна за пункт перевірки директор ЗОШ № 5 Світлана Володимирівна Жуковська.

Пролунав останній дзвінок

У травні, коли розквітають квіти, лунає веселий пташиний спів, теплий вітерець нагадує нам про літні канікули, в закладах загальної середньої освіти відбувається яскраве родинне свято «Останній дзвінок», яке сповнене вдячності, об’єднує і дарує гарний настрій та світлі надії.
На шкільних подвір’ях останній дзвінок зібрав учнів, вчителів, батьків, представників влади. Для одних цей день – початок веселих канікул, а для інших – бентежна мить розлуки зі школою.
У цьому навчальному році для 1157 випускників 11-х класів цей дзвінок став останнім. Позаду – протоптана стежка у шкільному дворі, весела безтурботна пора – дитинство… Попереду – незвідана даль.
Дорогі випускники, хай Вам доля усміхається у дорослому житті!

 

Відзначення міжнародного дня сім’ї в початковій школі

3-Б клас

Весна приносить нам багато чудових свят. Одним з них є Міжнародний день сім’ї.

В Україні говорять «Без сім’ї немає щастя на землі». Саме в сім’ї дитина робить свої найперші кроки, звідси вона виходить у широкий світ, навчається любові і добра, тут вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять свого роду.

Саме в цей день учні 3-Б класу привітали найдорожчих, читали вірші, співали пісень, розігрували сценки.

День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» відбувся у ЗОШ №5

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 11 травня 2018 року у школі відбувся  День цивільного захисту.
Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров’я та життя.

Учні 10-х класів у цікавій та змістовній формі розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки; провели вікторини «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях».

Ватаманюк М.В., вчитель медичної підготовки, та Чупрінчук І.В., медична сестра, продемонстрували учням  та педагогічним працівникам навички надання першої медичної допомоги. Кушнір А.В., вчитель «Захисту Вітчизни», провів комбіновану естафету з елементами виконання нормативів, контрольних завдань за програмою „Цивільний захист” та ввідну радіаційну небезпеку.

Завершальним етапом була евакуація школи, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій. Вибухотехніки навчили учнів та вчителів , як правильно діяти у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, вибухового пристрою. Класні керівники отримали Пам’ятки «Алгоритм дій  у разі виявлення підозрілого предмету, ймовірного вибухового пристрою» та «Алгоритм дій у разі виявлення у поштовому конверті сипучих порошкових матеріалів».

#День_цивільного_захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально.   Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

Урок мужності

8 травня у ЗОШ № 5, в актовій залі, класні керівники 6-х класів Міхєєва А.В. (6-А кл.), Колісник Л.Л. (6-Б кл.) , Загарюк І.О. (6-В кл.) разом зі своїми учнями провели урок мужності та пам’яті під гаслом “1939-1945. Ніколи знову” до Дня пам’яті та примирення, символом якого став червоний мак. У своїх виступах учителі та учні приділили особливу увагу пам’яті про трагічні події Другої світової війни, яка має стати застереженням від їх повторення в майбутньому. Символічним стало виконання пісні “Реве та стогне Дніпр широкий” Т.Г.Шевченка (як духовного гімну українців) Байдюком О., Івановим М. та Остафійчуком Є. у супроводі труби, акордеону та піаніно. Щира вдячність та пошанування мужності прозвучали з уст шестикласників упродовж заходу ветеранам війни, внесок яких у перемогу важко переоцінити.

Як підсумок, із вітальним словом виступила директор школи Жуковська С.В., яка наголосила на тому, що ми, нащадки героїв, маємо берегти нашу свободу, єдність і демократію.

Успішна багаторічна співпраця

Надзвичайно цікава зустріч учнів класів медичного спрямування зі студентами Чернівецького медичного університету відбулась в актовій залі ЗОШ № 5.

Борисюк Алла Степанівна, помічник ректора з іміджевої політики, професор психології, познайомивши учнів школи та студентів першокурсників, організувала між ними зацікавлену, так потрібну майбутнім лікарям, бесіду, в ході якої звучали питання про навчання в медичному ВУЗі, здачу ЗНО, улюблені предмети.

Медичні класи функціонують у школі з ініціативи директора школи Жуковської С.В. понад 25 років. Маємо гордість за сьогоднішніх лікарів, бувших учнів медичних класів.

Рахуємо за велику честь співпрацювати згідно укладеної угоди з Чернівецьким медичним університетом та щира подяка за співпрацю особисто ректорові, професору Бойчуку Тарасу Миколайовичу, викладачам Марчуку Ф.Д. та Проняєву Д.В. за глибокі знання та любов до медицини, що прищеплюються учням протягом всіх цих років.

Завершальна сесія Програми «Демократична школа»

У четвер, 3 травня у Чернівецькій загальноосвітній школи І – ІІІ ступенів № 5 відбулась завершальна сесія Програми «Демократична школа». Учасники засідання спільно із тренерами Наталею Герасим та Оксаною Салівончик проаналізували досягнення та результати впровадження ОДГ/ОПЛ в освітній процес, створення демократичного середовища і демократичного врядування.Є багато цікавих успішних новацій, які хочемо презентуватиме під час підсумкової конференції!

КАЛИНОВА АЛЕЯ ПАМ`ЯТІ

   У Чернівецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 є багато гарних традицій. Однією з них є озеленення шкільного подвір`я та створення рекреаційно-оздоровчих куточків для відпочинку учнів. Цього року на виконання Програми екологічної освіти та виховання в Чернівецькій області на 2013-2017 р.р., листа управління освіти Чернівецької міської ради від 22.04.2016 року №172 акція озеленення в школі відбувається під назвою “Буковині на згадку”.

Батьки та учні 11 класів разом із вчителями біології створили «Алею пам`яті», висадивши на шкільному подвір`ї  8 калин на честь людини, чиє ім`я назавжди залишиться в пам`яті українського народу, захисника нашого спокою, що віддав життя за Україну – Леоніда Петихачного.

 Відтепер впродовж усього року білі квіти або червоні ягоди калини будуть нагадувати учням, вчителям та гостям школи про мужність людей, що вели непримиренну боротьбу за свободу України.

Директор школи Жуковська С.В. подякувала випускникам та їх батькам за активну життєву позицію у справі охорони природного середовища та із задоволенням приєдналася до створення алеї.