День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» відбувся у ЗОШ №5

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 11 травня 2018 року у школі відбувся  День цивільного захисту.
Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров’я та життя.

Учні 10-х класів у цікавій та змістовній формі розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки; провели вікторини «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях».

Ватаманюк М.В., вчитель медичної підготовки, та Чупрінчук І.В., медична сестра, продемонстрували учням  та педагогічним працівникам навички надання першої медичної допомоги. Кушнір А.В., вчитель «Захисту Вітчизни», провів комбіновану естафету з елементами виконання нормативів, контрольних завдань за програмою „Цивільний захист” та ввідну радіаційну небезпеку.

Завершальним етапом була евакуація школи, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій. Вибухотехніки навчили учнів та вчителів , як правильно діяти у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, вибухового пристрою. Класні керівники отримали Пам’ятки «Алгоритм дій  у разі виявлення підозрілого предмету, ймовірного вибухового пристрою» та «Алгоритм дій у разі виявлення у поштовому конверті сипучих порошкових матеріалів».

#День_цивільного_захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально.   Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.