У ЗОШ 5 вітали шановних гостей на відкритті Міжнародної виставки художніх творів дітей Лідіце

22 лютого у школі в Музеї освіти міста відбулося відкриття Міжнародної виставки художніх творів дітей Лідіце, яка була заснована в 1967 році в пам’ять дітей-жертв з чеського села Лідіце поблизу Праги, знищених нацистами 10 червня 1942, а також всіх інших дітей загиблих у військових конфліктах.

Ця виставка була започаткована як національна, а в 1973 році стала Міжнародною. За свою історію вона стала відомою в усьому світі. Щороку на виставку надсилаються більше 25 000 художніх творів дітей не тільки з Чехії, але й з інших країн світу, зокрема і з України.

Ми мали за велику честь вітати гостей, присутніх на відкритті Міжнародної виставки художніх творів дітей Лідіце.

На відкритті виставки були присутні:

  1. Павел Пешек – Генеральний консул Чеської республіки у Львові
  2. Ігор Шедо – консул, заступник Генерального консула з питань культури та економіки.
  3. Михайло Вікторович Павлюк – виконуючий обов’язки голови    Чернівецької обласної державної адміністрації
  4. Василь Сафронович Продан – секретар Чернівецької міської ради
  5. Ніна Пилипівна Вітковська – заступник начальника управління освіта Чернівецької міської ради
  6. Працівник консульства Румунії в Чернівцях

Дякуємо вихованцям музичної школи № 4 і особисто директору Колову В.В. за створення святкової урочистої атмосфери свята. Першими відвідувачами виставки стали учні 10-х класів, вчителі і батьки школи.

 

 

Ангели пам’яті

18 лютого у нашій школі відбулася тиха акція “Ангели пам’яті”. Дякуємо всім, хто долучився до цієї акції. Особливо вражає участь молодших школярів, їм жити у новій Україні, і вони мають зберегти у пам’яті як самі  події, так і ставлення до них учителів та батьків.

Міжнародний день дарування книги відзначено у ЗОШ № 5


З 14 лютого 2012 року у світі відзначають Міжнародний день дарування книги. У цей день прийнято абсолютно безоплатно вручати книги, перш за все, дітям. Учні нашої школи також долучилися до благодійної акції «Подаруй бібліотеці сучасну українську книгу». Завдяки такій ініціативі фонд нашої бібліотеки поповнився новими, цікавими, яскравими виданнями. Дарування книг  – гарна традиція наших читачів. Щиро вдячні батькам та учням, які її підтримали!!!

До Дня безпечного Інтернету

5 лютого 2019 року в світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом “Разом до найкращого Інтернету”.

Логотип Дня безпечного Інтернету 2019:

Долучіться до відзначення цього дня! Відвідайте вказаний ресурс.  Повідомляйте про свої події у соціальних мережах, використовуючи хештеги #SID2019, #SaferInternetDay, #ДеньБезпечногоІнтернету