Академія освітнього менеджеру у ЗОШ № 5

29 березня 2019 року у ЗОШ № 5 були проведені заняття Академії освітнього менеджера. Ця подія відбулась згідно наказу Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації № 148 від 21.03.2019 року з метою підготовки керівників закладів загальної середньої освіти до роботи в умовах реформування освітньої галузі та реалізації основних завдань, визначених Законом «Про освіту» в умовах децентралізації.

Згідно із програмою  Академії освітнього менеджера в актовій залі нашої школи були проведені чотири інтерактивні лекції.

Завідувач науково-дослідної лабораторії експериментальної педагогіки та педагогічних інновацій Інституту післядипломної освіти Київського університету ім. Б.Гринченка, кандидат наук державного управління, доцент Линьов Костянтин Олександрович виступив з лекцією на тему «Концепції розвитку школи на засадах лідерства».

Мерзлякова Олена Леонідівна, доцент кафедри методики мов та літератури Інституту післядипломної освіти Київського університету ім. Б.Гринченка, кандидат психологічних наук розповіла про «Командоутворення у школі як засіб реалізації спільної мети».

Сабол Діана Михайлівна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри методики та психології дошкільної та початкової освіти Інституту післядипломної освіти Київського університету ім. Б.Гринченка виступила на тему «Розвиток організаційної культури у школі».

Івашньова Світлана Володимирівна, заступник директора Інституту післядипломної освіти Київського університету ім. Б.Гринченка, кандидат педагогічних наук провела заняття на тему «Стратегічні підходи до розвитку педагогічного персоналу школи».

Директори шкіл Чернівецької області, що взяли участь у роботі Академії, опрацювали величезний теоретичний та психолого-практичний матеріал, а також отримали відповідні сертифікати.