Свято “Останнього дзвоника – 2019” у ЗОШ № 5

От і пройшов ще один навчальний рік. Здається, ніби зовсім недавно ми ось так всі разом стояли на шкільному подвірʼї, вслухаючись у малинову пісню першого дзвоника, який сповіщав про початок 2018-2019 навчального року. А сьогодні вже час його завершувати. Прощаються зі шкільним дитинством учні 11-х класів, сльози на очах класних керівників – Т.М.Овчіннікової та Л.І.Чернеги.

За традицією школи в урочисті хвилини ми линемо у минуле і згадуємо тих, хто зумів прославити рідну країну. Серед тих, хто віддав своє життя за волю, за єдність і щастя нашої української держави, і випускник нашої школи Леонід Петихачний. За традицією почесне право покласти квіти до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку та на могилу Героя України, випускника нашої школи Леоніда Петихачного, надається найкращим учням 11-х класів.

Директор школи С.В.Жуковська вітає всіх гостей цього хвилюючого свята, її сердечні слова надовго запам’ятають випускники. Неочікувано на сцені з’являються учасники цікавого театрального дійства: ворожка та її помічниця. Вони створюють атмосферу сімейного свята, на якому молодші діти дарують свої виступи старшим, з усією серйозністю ставлячись до своїх ролей.

В останній шкільний день урочисті та хвилюючі моменти нашого свята – нагородження та відзначення найталановитіших, найобдарованіших, найактивніших, найсміливіших, доброчинних учнів, вчителів та батьків. До нагородження подано такі номінації: «Найкращі вчителі 2019 року», «Відмінники навчання», «Переможці міських, обласних та всеукраїнських конкурсів». Нагороди вручають директор школи Світлана Володимирівна та заступники директора Леся Михайлівна, Лариса Миколаївна та Лариса Валентинівна.

Наймолодші жителі шкільної країни дитинства вітають присутніх, здається, нещодавно такими були сьогоднішні одинадцятикласники. Традиційний вальс випускників звучить і виглядає по-новому, натхненно. Він  – як рубіж між дитинством і дорослим життям. Право подати останній у цьому навчальному році дзвоник надається учениці 1-Б класу Анні та випускнику 2019 року, учневі 11-Б класу Олександру.