Семінар для директорів та заступників директорів навчальних закладів міста та області у ЗОШ № 5

29 жовтня тренерська команда м.Чернівці (Наталя Герасим, Микола Попадюк, Олеся Гаврилюк) провела у приміщені Чернівецької ЗОШ №5 інформаційний семінар для директорів та заступників директорів навчальних закладів міста та області.
Серед учасників було чимало представників шкіл області та прилеглих сіл. І саме ці учасники проявили неабияку зацікавленість у Програмі Демократична школа, а деякі з них вже почали заповнення заявки.
На початку семінару було проведено знайомство учасників, що дало можливість налагодити сприятливу атмосферу та поділитись власним досвідом і очікуваннями.
Згодом значну увагу тренерська команда присвятила розповіді про переваги та можливості участі в Програмі.
Досить корисною частиною інфозустрічі був покроковий розбір алгоритму реєстрації на сайті-платформі “Демократична школа”, а також розповідь про особливості використання дистанційних курсів та Тулбоксу.
Наша школа та ЗОШ №38 поділились своїм досвідом участі у Програмі Демократична школа.

Засідання школи професійної майстерності вчителя біології

29  жовтня 2019 року  на базі Чернівецької ЗОШ І-ІІІ ст №5  проведено засідання школи молодого та малодосвідченого вчителя  біології, екології, хімії, основ здоров’я «Перші кроки до вершин педагогічної майстерності». Жуковська Світлана Володимирівна, директор школи, презентувала досвід створення та удосконалення профільності старшої школи як вимога сучасності згідно «Закону про освіту». Турянська Ніна Тодорівна, методист МУО, провела з присутніми тренінг, під час якого учасники познайомилися, активно обговорили й окреслили запити і потреби молодих спеціалістів на початковому етапі професійної діяльності.

 

Кушнірук Юлія Володимирівна, учитель хімії, акцентувала увагу на основних нормативних документах з охорони праці і техніки безпеки під час роботи в кабінетах хімії та біології.

Тарбінська Тетяна Вікторівна, учитель біології, провела майстер-клас «Методика організації міні-проектів на уроках природничого циклу». Під час практичного заняття учасники розробили проекти згідно програми 7 класу з урахуванням  наскрізних змістових ліній.

Міхєєва Ганна Василівна, учитель біології, провела тренінгове заняття «Фішки успішного ЗНО/ДПА». Слухачі школи мали змогу детально ознайомитись із інтерактивними посібниками з біології та хімії, різноманітними формами та методами роботи із матеріалами ЗНО.

У підсумку засідання всі педагоги дійшли висновку, що складовими успішної діяльності педагога є не лише фахові знання та володіння методикою викладання, а також харизматичність, самобутність, вміння імпровізувати, толерантність.

 

 

Учні 11-х класів взяли участь у конкурсі відеоблогерів

За умовою конкурсу, що відбувся з 24 по 28 жовтня, команда нашої школи під назвою “Спрайт” створила відео. Основна ідея цього відео полягала в тому, що успішне та ефективне навчання можливе тільки при відсутності в школі такого негативного явища, як булінг. Боротись з булінгом потрібно, для цього є відповідний механізм, вся інформація є на нашому сайті – для учнів, батьків та вчителів. Відео взяло участь у двох конкурсних  номінаціях: “Вибір міста” та “Блог іноземною мовою”. Автори фільму Волянська Оксана, Нікітіна Софія та Шишкіна Катерина, озвучив Гребенюк Олег, в масовці брали участь учні 11-х класів. Відео розміщено за посиланням.

У номінації “Вибір міста” ми набрали 201 голос, перше місце виборов відеоролік, що набрав 359 голосів.

 

 

у школі