Засідання школи професійної майстерності вчителя біології

29  жовтня 2019 року  на базі Чернівецької ЗОШ І-ІІІ ст №5  проведено засідання школи молодого та малодосвідченого вчителя  біології, екології, хімії, основ здоров’я «Перші кроки до вершин педагогічної майстерності». Жуковська Світлана Володимирівна, директор школи, презентувала досвід створення та удосконалення профільності старшої школи як вимога сучасності згідно «Закону про освіту». Турянська Ніна Тодорівна, методист МУО, провела з присутніми тренінг, під час якого учасники познайомилися, активно обговорили й окреслили запити і потреби молодих спеціалістів на початковому етапі професійної діяльності.

 

Кушнірук Юлія Володимирівна, учитель хімії, акцентувала увагу на основних нормативних документах з охорони праці і техніки безпеки під час роботи в кабінетах хімії та біології.

Тарбінська Тетяна Вікторівна, учитель біології, провела майстер-клас «Методика організації міні-проектів на уроках природничого циклу». Під час практичного заняття учасники розробили проекти згідно програми 7 класу з урахуванням  наскрізних змістових ліній.

Міхєєва Ганна Василівна, учитель біології, провела тренінгове заняття «Фішки успішного ЗНО/ДПА». Слухачі школи мали змогу детально ознайомитись із інтерактивними посібниками з біології та хімії, різноманітними формами та методами роботи із матеріалами ЗНО.

У підсумку засідання всі педагоги дійшли висновку, що складовими успішної діяльності педагога є не лише фахові знання та володіння методикою викладання, а також харизматичність, самобутність, вміння імпровізувати, толерантність.