Воркшоп «Україна – країна нескорених»

21 листопада в історії України – чому ми пам’ятаємо цей день? В Україні 21 листопада відзначили  шосту річницю Дня Гідності та Свободи.

День гідності та свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України. Воно приурочене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

В новій історії України День Гідності та Свободи – державне свято, яке має дуже важливе значення. Цього дня ми вшановуємо мужніх патріотів, які незламно стояли на захисті прав наших громадян і національних інтересів нашої країни.

Наша шкільна громада, починаючи від п’ятикласників і завершуючи старшокласниками долучилися до відзначення цієї знаменної дати щоб показати, наскільки важливим є почуття власної гідності у кожної окремої людини та народу в цілому. У  коридорі школи була розгорнута фотовиставка «Революція Гідності. Як це було», яка діятиме до кінця тижня. На перервах для учнів 5 – 11 класів пройшов воркшоп «Україна – країна нескорених».

  • 5-класники висловлювали побажання своїй Батьківщині, заповнюючи карту «Я бажаю Україні….»;
  • працюючи в групах, учні 6 – 8 класів малювали свій власний символ гідності та свободи;
  • 9 класи писали карту “Моя Україна”;
  • 10 класники створили ланцюжок «Гідність для мене – це…»;
  • 11 клас створив «Квітку свободи» з цитатами про свободу великих людей.

У закладі панувала атмосфера піднесеності, гордості за свою країну та її народ. Як підсумок став флешмоб учнів 5 – 11 класів під гаслом «Ми намалювали Україну»! Всі учні та класні керівники відповідально поставилися до проведення заходу.

(Загарюк І. О., учитель історії)