Формування та оцінювання громадянських компетентностей в освітньому процесі на рівні базової середньої освіти

Нагадуємо, що команда  школи № 5 долучилася до реалізації інноваційного освітнього проекту всеукраїнського рівня за темою «Формування та оцінювання громадянських компетентностей в освітньому процесі на рівні базової середньої освіти» (затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13.03.2019 № 340).
Діяльність відбувається в рамках Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», яку Центр ім. Вергеланда реалізує спільно з Міністерством освіти і науки України за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії.
У 2019-2020 н.р. апробовуватимемо  ефективність педагогічних практик із розвитку громадянських компетентностей як наскрізних, їх інтеграції в освітній процес та їх оцінювання. Очікується, що матеріали, які були напрацьовані упродовж першого експериментального етапу (2018-2019 н.р.) у тісній взаємодії та за підтримки групи з розробки освітніх стандартів Нової української школи, сприятимуть подальшому оновленню навчальних програм для 5-9 класів в рамках теперішніх освітніх реформ, започаткованих Міністерством.
19-21 листопад 2019 року ми взяли участь у тренінгу “Формування та оцінювання громадянських компетентностей‘, м . Ірпінь. Поглиблюємо розуміння громадянської компетентності та формувального оцінювання, перетворюємо теорію на практику.