«Життя без насильства»

4 грудня у Чернівецькій загальноосвітній школі I-III cт. №5 відбувся захід у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». У формі бесіди з елементами тренінгу була проведена виховна година для учнів 8-их класів на тему «Життя без насильства».

Метою івенту передбачалося: ознайомити дітей з актуальністю проблеми насильства у шкільному середовищі, навчити їх розрізняти види насильства та розробити відповідну стратегію поведінки у ситуаціях ризику, аргументувати свої дії з попередження насильства на основі власної відповідальності, виокреслити механізм захисту прав дітей.

З дітьми працювали: старший лейтенант поліції, ювенальної превенції Головного управління національної поліції в Чернівецькій області – Бєлокуренко Т.Л. та методист НМЦ виховної роботи та позашкільної освіти – Пілат У.М. Також у заході взяли участь: директор – Жуковська С.В.; заступник директора з виховної роботи – Руснак Л.В.; соціальний педагог – Кейван А.К.; практичний психолог – Юрійчук Г.В.; класні керівники і вчителі школи.

Родзинкою було завершення у вигляді флешмобу – «Долоньки проти насильства». На вирізаних заготовках долоньок діти писали свої побажання про безпечне середовище без насильства та агресії, за що й отримали солодкі подарунки. Давайте робити добро разом!