Загальношкільні батьківськи збори

Загальношкільні батьківські збори та засідання Ради школи традиційно відбуваються на початку ІІ півріччя.

В цьому році – 16 січня у вигляді «Круглого столу».

Прозвучав звіт директора школи про роботу школі у І семестрі, накреслені шляхи покращення якості освіти дітей та великої ролі батьків у цьому процесі.

У своїх виступах заступники директора школи Позднякова Л.М. та Руснак Л.В. говорили, що батьки обов’язково повинні звернути увагу на якість відвідування занять дітьми, на недопустимість пропуску уроків без поважних причин.

Корисними для батьків були поради практичного психолога та соціального педагога, педагога-організатора, медсестри школи.

Вчителі-предметники розповіли про додаткові заняття, організовані школою (наказ №т 131-В від 13.09.2019 р.) для випускників з метою більш якісної підготовки до ЗНО і про обов’язковість їх відвідування.

Раду школи ознайомлено з рішенням засідання педради № 3 від 16.01.2020 р.

На засідання загальношкільних батьківських зборів завітали представники клубу «Індіго-Чернівці», що спеціалізуються на ментальній математиці та швидкочитанні – унікальних методах розвитку і вдосконалення інтелектуальних здібностей дітей, схильності до швидкісного сприйняття та засвоєння нової інформації. Батьки відгукнулися позитивно щодо співпраці даного клубу з початковою школою.

Прозвучав звіт ГО «Доля дітей в батьківських руках» про використання спонсорських коштів протягом І півріччя нинішнього навчального року, який оприлюдений на сайті школи та дошках оголошень початкової та старшої школи.

 

      

Педагогічна рада № 3 16 січня 2020 року

16.01 2020 р. в школі відбулася традиційна січнева педагогічна рада – круглий стіл, на якій директор школи Жуковська Світлана Володимирівна доповіла про результативність експертизи діяльності педколективу і навчальних досягнень учнів за І семестр 2019-2020 н.р. та завдання щодо ефективного завершення навчального року.

З аналізом статистичних даних за останніх 5 років присутніх познайомила заступник директора школи Позднякова Л.М.

Заступник з виховної роботи, практичний психолог, педагог-організатор та соціальний педагог розповіли про проблеми та шляхи контролю за відвідуванням учнями школи занять, проведення профілактики безпідставних пропусків у І семестрі нинішнього навчального року.

Експертиза даного питання в грудні 2019 року виявила ряд проблем, на які необхідно звернути пильну увагу у ІІ семестрі. Завідуючі методичними об’єднаннями Мітя Л.П., Маніліч Р.Т., Чернега Л.І., Романюк Л.М., Лисенко Н.А., Міхєєва А.В. поділились думкою стосовно результатів роботи оновленої структури науково-методичної роботи школи у І півріччі та окреслили завдання на 2-й семестр 2019-2020 н.р. щодо підвищення якості освіти в школі. Дані завдання стали основою проекту рішення педради та системи внутрішнього забезпечення освітньої діяльності та якості освіти школи на наступні роки.

На педраді педагогів ознайомлено з Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції», визначено претендентів на отримання золотих та срібних медалей серед сьогоднішніх десятикласників, доведено до відома педагогів, які предмети обрали дев`ятикласники для складання ДПА.

В черговий раз обговорені питання булінгу та запобігання таким проявам.

Цікавим та пізнавальним був виступ медичної сестри щодо профілактики вірусно-інфекційних захворювань.

На даній педраді досвідчені педагоги та учні школи вітали молодих вчителів, які нещодавно влилися в колектив 5-ї школи. Під час вітання звучали поезія та пісня, вручені «Посвідчення високого звання «Педагог 5-ї школи».