Відзначення Дня рідної мови у ЗОШ № 5

21 лютого Міжнародний день рідної мови. З нагоди цієї події учитель української мови та літератури Колісник Л.Л. провела гру-квест «Мовознавчий лабіринт». Метою заходу було розширити знання учнів про красу й багатство рідної мови, вдосконалювати уміння й навички з орфографії, лексикології, орфоепії, пунктуації, розвивати пізнавальні інтереси учнів, увагу, кмітливість, командний дух та прагнення вигравати, виховувати повагу до рідного краю, його традицій, бажання розмовляти рідною мовою та дбати про її чистоту.

Після урочистої частини, яку представили учні 5-Б класу, учні 8-А, Б, В класів об’єдналися в команди (по 5 осіб) і стартували зі станції «Майстриня консультація» згідно маршрутного листа (у кожної команди свій):

  1. Станція «Панянка лексика»
  2. Станція «Містер Синтаксис»
  3. Станція «Княжна Пунктуація»
  4. Станція «Товариш Суржик»
  5. Станція «Добродій Наголос»

До маршрутного листа командам додавалися картка оцінювання та загадки, відповіді до яких слугували знайти навчальний кабінет, у якому знаходиться наступна станція.

Всі команди успішно справилися з завданням. І місце здобув 8-В клас. Всіх учасників було нагороджено дипломами.

Також 20 лютого вчитель української мови та літератури Колісник Л.Л. разом з десятикласниками відвідали Чернівецький літературно-меморіальний музей Ольги Кобилянської, котрий вразив багатством унікальних меморіальних експонатів, де досі витає дух господині.

До Дня вшанування рідної мови були також проведені заходи:
– Інформаційна година «Від рідного слова ти сил набирайся, ніколи й ніде ти його не цурайся!»
– Виставка стіннівок «Наша мова калинова»
– Конкурс творчих робіт «Українська мова в моєму серці» – 11А, 11Б.

 

Пам‘ятаємо Героїв Небесної Сотні

19-20 лютого учні та вчителі вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні
Була проведена тиха акція «Ангели пам‘яті»
– Історична година, присвячена пам’яті Героїв Небесної Сотні «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі»
– Випуск стіннівок «Пам‘ятаємо Героїв Небесної Сотні»
– Перегляд документальних фільмів «20 лютого. Злам.(Слідами Револіції)», « Небесна Сотня. Зима, що нас змінила»
– «Уклонімося низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити…» – покладання квітів біля меморіальної дошки Леоніду Петихачному та хвилина мовчання.