Графік чергувань адміністрації школи з 1 квітня

«Затверджую»

Директор школи

Жуковська С.В.

Графік чергувань адміністрації школи з 1 квітня

Понеділок – Жуковська С.В.

Вівторок – Мамонтова Е.В.

Середа – Князь І.І.

Четвер – Позднякова Л.М.

П’ятниця – Руснак Л.В.

(Читати повний текст наказу від 30.03 № 26-в)

Дорогі батьки, учні!

Кілька днів тому  у засобах інформації з’явився лист директора однієї з британських шкіл, який був адресований батькам учнів напередодні карантину. Зміст цього листа вартий нашої уваги!

«ДОРОГІ БАТЬКИ ШКОЛЯРІВ!

Тепер вам треба займати своїх дітей різними заняттями і скласти графік. У вас в планах – години навчання, включно з онлайн-уроками, науковими експериментами і читанням книжок.
Але є одне “АЛЕ”…

Наші діти так само злякані, як і ми зараз. Вони не тільки чують все, що навколо відбувається, але й відчувають нашу постійну тривогу. Вони ніколи раніше такого не відчували і не бачили. І хоч ідея не ходити місяць до школи звучить класно, вони, мабуть, уявляють собі літні канікули, а не реальність із “ув‘язненням” вдома без зустрічей із друзями.

В наступні тижні ви помітите зміни в поведінці дітей. Тривогу, злість, протести через те, що вони не можуть жити нормальним життям. Вони будуть сперечатися, “виносити мозок” і бунтувати весь цей час. Це нормальна і очікувана поведінка в таких умовах.

Все, що дітям зараз потрібно – комфорт і любов. Відчути, що все налагодиться. В такі моменти забувайте про графік і навчання, залізьте під ковдру і поваляйтесь разом, пообнімайтесь. Почніть читати якусь книжку разом, родиною. Спечіть печиво чи намалюйте картинку.

Не переживайте, що діти відстануть від програми. Всі діти зараз в одному човні і врешті-решт буде все добре! Коли ми повернемось у класи, то ми все відкоригуємо і надолужимо. Наші вчителі в цьому – експерти! Не воюйте з дітьми через те, що вони не хочуть робити математику! Не зривайтесь на дітях через те, що вони не дотримуються графіка. Не карайте двома годинами навчання, якщо вони сперечаються.

Все, що я хочу вам сказати – психіка вашої дитини в цій ситуації набагато важливіша за її академічні знання. І те, як вони почуватимуться зараз, всі ці чотири тижні, залишиться в їхній пам’яті на все життя. Зважайте на це щодня»
Отже, карантин – це не привід сумувати. Будемо мислити позитивно! Кращий засіб для профілактики – це бути чимось захопленим. Сьогодні у батьків, нажаль або може й на щастя, вивільнився час. Проведіть його разом з вашими дітьми: поспілкуйтеся, поспівайте, щось приготуйте, почитайте тощо.  Школа сприяє інтеграції дитини в соціум, а сім’я забезпечує  індивідуалізацію дитячого розвитку. Ніхто не знає так добре дитину, її індивідуальні особливості, особистісні якості, характер, темперамент, здібності, потреби як батьки.

Ми пропонуємо вам поділитися відео досвідом «Що можна робити разом з дітьми під час карантину?» з іншими батьками, з вчителями.

Відео розміщайте на ютуб каналі школи: https://www.youtube.com/channel/UCNfPsp8hgzAi_2zKXWJnN1Q,  а посилання на вашу роботу  відправляйте на Viber класного керівника. Кращі відео будуть також розміщені на сайті школи.

Не дамо вірусу та тривозі подолати нас!!!

УВАГА ! КОНКУРС!!!

Починаючи з 1950 року 7 квітня щороку відзначається Всесвітній день здоров’я.  В цей день в 1948 році вступив у силу Статут Всесвітньої організації здоров’я (ВОЗ).

У нашій суспільній свідомості вітає одна дуже проста думка, безпосередньо пов’язана з питаннями здоров’я і проблемами його відсутності. «Буде здоров’я – решта все, додасться», – так звучить це багатовікове спостереження. І дійсно, наявність або відсутність у людини цього найціннішого стану, докорінно визначає його повсякденне життя, соціальне і суспільне оточення. Здоров’я – це справжнє багатство, наявність якого ми з вами інколи ігноруємо. Здорові люди здебільш рідко замислюються про те, як правильно і розумно влаштувати свій побут і життєдіяльність, щоб їх здоров’я залишалося міцним і надійним на тривалу перспективу. Наше власне здоров’я дуже легко втратити.

Здоров’я має дуже дорогу ціну!!! Щодня ми в цьому переконуємося!

Напередодні Всесвітнього дня здоров’я шкільний учнівський  Парламент оголошує веб- конкурси  інформаційних бюлетенів «Майбутнє Землі у наших руках» та презентацій «Заповідними стежками рідного краю». Прохання – роботи відправляти на електронну адресу Карини Валеріївни (kkotelyk5@gmail.com) до 10 квітня 2020 року.

Кращі роботи будуть розміщені на сайті школи.

Будьте здорові і піклуйтеся про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких кожного дня, адже це запорука щасливого життя!!!

Обласний конкурс «Медіа – простір шкільної преси» -2020

25-26 березня 2020 року на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді буде проведено обласний Фестиваль-конкурс дитячих засобів масової інформації «Медіа – простір шкільної преси»

Хто бажає взяти участь надсилайте роботи своїм класним керівникам. Конкурс цього року проводиться заочно. Минулого року у нас було два переможця, які отримали окрім дипломів запрошення на “Осінні барви Буковини”.

Медіафестиваль включає проведення конкурсу медіапроектів у номінаціях:
 Конкурс «Графічний дизайн»: від кожного учасника приймається 1 творча
робота у форматі: афіша, соціальний плакат, газета, рекламний буклет;
 Конкурс «Гарний текст»: від кожного учасника приймається 1 творча робота
у форматі: репортаж, рецензія, проблемна стаття, художній текст;
 Конкурс «ТВ жанр»: від кожного учасника приймається 1 творча відеоробота
у форматі: репортаж з місця подій, проблемний репортаж, промовідео;
 Конкурс «Кіно»: від кожного учасника приймається 1 творча робота у
форматі: художній короткометражний фільм, соціальна реклама, буктрейлер,
музична замальовка (кліп);
 Конкурс «Аудіоформат»: від кожного учасника приймається 1 творча робота
у форматі: подкаст, радіоспектакль, розважальна радіопередача, радіо новини;
 Конкурс «Анімація»: від кожного учасника приймається 1 творча робота у
форматі: анімаційний фільм, соціальна реклама, презентація ідеї, або проекту,
анімаційна графіка у відеосюжетах;
 Конкурс «Кращий фоторепортаж»: від кожного учасника приймається 1
творча робота (не менше 5 фото) у жанрі репортажу форматом 20х30 см із коротким описом події та оригіналом видання, де було розміщене фото.
 Конкурс «Нові медіа»: на конкурсний відбір подається інформаційний ресурс (блог, сайт, лонгрід), що відповідає тематиці Медіафестивалю. Інформаційний ресурс може бути зроблений на готовому майданчику (Instagram, Twitter, Blogger, Facebook, Worldpress) або розроблений самостійно в програмі css та html.

Багаторічна співпраця школи з ВНЗ

Більше чверті століття єднає тісна цікава співпраця нашої школи з надзвичайним вищим навчальним закладом – Буковинським державним медичним університетом. За ці роки привита велика любов дітей медичних класів Чернівецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 до медицини. Багато талановитих учнів школи стали відомими лікарями.

Викладачі медичного закладу Ф. Д. Марчук та Д. В. Проняєв надихають зацікавлених дітей, сьогоднішніх випускників, молоде покоління майбутніх студентів на здобуття глибоких медичних знань на різноманітних кафедрах.

Сьогоднішні десяти- та одинадцятикласники мають за велику честь через рік, два усвідомлено поповнити лави славетного студентства БДМУ.

День класу

День класу! День іменинника! Що ж це за свято? Це ж, напевно, як День народження?! Чи не так? Тільки різниця в тому, що на День класу всі ми  іменинники,  ми  можемо вітати один одного, бажати, обмінюватись подарунками, а можемо просто святкувати і веселитися. Що ми і зробили!!!

(3-Б, О.Байталюк, 5 березня)

Ми в кінотеатрі: