Зустрічі з працівниками патрульної служби “Безпечний навчальний рік”

29-30 жовтня працівники патрульної служби – Юлія Руснак, Вікторія Ганзюк, Олександр Ізбор,  Ігор Пастух  провели дистанційні зустрічі «Безпечний навчальний рік»  з учнями 3-х,4-х, 6-х,7-х, 9-х, 11-х класів.   Патрульні у доступній формі, враховуючі  вікові особливості здобувачів  освіти, повторили з дітьми правила дорожнього руху. Нагадали школярам про види булінгу та відповідальність  за вчинення протиправних дій. Навчили підлітків правильно поводити себе з незнайомими та підозрілими особами, адекватно реагувати, якщо зупинив патруль. Поліцейські  активно залучали школярів до бесіди. Приємно, що наші учні давали правильні відповіді на більшість питань, які задавали  гості.

Дякуємо Юлії Руснак, Вікторії Ганзюк, Олександру Ізбору,  Ігорю Пастуху за  цікаві та повчальні зустрічі!!!

Вибори на посаду Президента учнівського парламенту

Цікавою подією життя школи стали вибори президента шкільного учнівського парламенту, які були організовані та проведені у режимі відкритого онлайн голосування.
На цю посаду балатувались:
– Брусак Олександра 8А
– Миглей Олена 9А
– Солтицький Богдан 9А
– Гаврилиця Карина 8Б
За підсумками голосування перемогу отримала кандидатка 8Б класу Гаврилиця Карина.
|| місце посіла Миглей Олена ,учениця 9А класу
||| місце поділили Солтицький Богдан, учень 9А класу та Брусак Олександра, учениця 8А класу
Вітаємо!

Про вжиття невідкладних заходів в організації роботи школи у період адаптивного карантину

НАКАЗ від 16.10.2020 №112

Розклад занять у школі І ступеня та ІІ-ІІІ ступеня опубліковано в меню “Дистанційне навчання”

14 жовнтня – День захисника України

14 жовтня відзначаємо День захисника України. Традиційно напередодні всюди проходять заходи вшанування мужності та героїзму оборонців  незалежності і територіальної цілісності нашої держави. Це сприяє зміцненню патріотичного духу сучасної молоді.

У ЗОШ №5 м. Чернівці проведено свято «Ми – маленькі козачата». Організатор заходу – заступник директора з НВР в початкових класах Мамонтова Елла Василівна. Упродовж дня діти малювали ілюстрації та приносили солодощі для наших воїнів.

На уроці музики (вчитель Кушнір Олена Зіновіївна) діти слухали українські патріотичні твори та розучили пісню «Будем козаками» сл. і муз. А. Загрудного.

На захід була запрошена доцент кафедри фізичного виховання Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, відповідальний виконавець проєкту Міністерства освіти та науки України для молодих вчених «Інноваційна модель реалізації та формування патріотизму дітей засобами олімпійської освіти» Кожокар Марина Василівна. Вона провела руханку з учнями 3-В класу, ознайомила школярів з основними положеннями Кодексу честі олімпійця України, розкрила значимість спорту як вагомого чинника для встановлення миру, порівняла історичні траА.диції із сучасними формами змагань.

Акція «Збираємо тепло сердець»

Ви пішли за свободу стояти,
За вільне і мирне майбуття.
Тримайтеся любі і вірні солдати,
Боріться за наше із вами щасливе життя.

Наша школа уже котрий раз взяла участь у волонтерській діяльності. Протягом жовтня місяця була проведена акція «Збираємо тепло сердець» допомога воїнам ООС,в якій активно взяли участь 1-11 класи. Учні передали нашим захисникам солодощі, фрукти, чай,каву,крупи,засоби гігієни,а також листи і малюнки, які підтримають воїнів душевно.
Ми впевнені, що ця допомога буде необхідною. Адміністрація школи та педагогічний колектив вдячні батькам учнів та школярам, які взяли участь в акції.

12

Наша гордість

Адміністрація, педагогічний та учнівський колективи Чернівецької загальноосвітнньої школи І -ІІІ ступенів № 5 вітають Міхєєву Анісію, ученицю 6В класу з І місцем у Всеукраїнському конкурсі дослідницько – експериментальних робіт з природознавства “Юний дослідник” (секція “”Рослини навколо нас)! Молодець,  Анісіє!!! Ми птшаємося тобою і зичимо подальших успіхів у науково – дослідницькій роботи!!!

Зустріч з представниками батьківської громади

6 жовтня у школі відбулася зустріч адміністрації школи з представниками батьківської громади.

Директор школи Жуковська С.В. ознайомила присутніх з підсумками роботи в період адаптивного карантину. Заступник директора з навчально-виховної роботи Позднякова Л.М. розповіла про особливості  діяльності закладу освіти в умовах червоної та помаранчевої зони,  про домашнє (сімейне) навчання та його недоліки.

Вчитель початкових класів Ванджура Л.В. описала режим роботи та організацію навчально-виховного процесу в школі  І-го ступеню.

Руснак Л.В., заступник директора з виховної роботи, наголосила на необхідності дотримання дітьми карантинних норм (носіння масок, дотримання дистанції) і відповідального ставлення батьків до щоденного температурного скринінгу та подання достовірних даних. Також було зауважено, що діти мають отримувати повноцінне харчування у шкільній їдальні, а не у магазинах навпроти школи.

Цікавим був виступ голови Ради школи І.О. Воробйова.

 

Вітання з Днем Вчителя!

Дорогі вчителі! Саме сьогодні настало Ваше свято — День вчителя. І в такий гарний осінній день учні 11 класів хочуть привітати Вас з вашим професійним святом!
Спасибі Вам за Вашу нелегку працю, яку ви виконуєте сумлінно і з любов’ю вже багато років поспіль. Ви вмієте надихати своїх учнів жагою знань, як ніхто інший. Будьте щасливі і здорові!
Нехай ваша нелегка, але така важлива справа цінується, шанується і щедро винагороджується. Нехай крупиці знань, з яких формується повноцінний розумовий багаж, міцно осідають в головах ваших здібних дітей. Нехай ваше дозвілля буде не тільки перевіркою зошитів та написанням методик, але й особистим, насиченим життям. Відмінного самопочуття і простого людського щастя дорогі наші Вчителі!