14 жовнтня – День захисника України

14 жовтня відзначаємо День захисника України. Традиційно напередодні всюди проходять заходи вшанування мужності та героїзму оборонців  незалежності і територіальної цілісності нашої держави. Це сприяє зміцненню патріотичного духу сучасної молоді.

У ЗОШ №5 м. Чернівці проведено свято «Ми – маленькі козачата». Організатор заходу – заступник директора з НВР в початкових класах Мамонтова Елла Василівна. Упродовж дня діти малювали ілюстрації та приносили солодощі для наших воїнів.

На уроці музики (вчитель Кушнір Олена Зіновіївна) діти слухали українські патріотичні твори та розучили пісню «Будем козаками» сл. і муз. А. Загрудного.

На захід була запрошена доцент кафедри фізичного виховання Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, відповідальний виконавець проєкту Міністерства освіти та науки України для молодих вчених «Інноваційна модель реалізації та формування патріотизму дітей засобами олімпійської освіти» Кожокар Марина Василівна. Вона провела руханку з учнями 3-В класу, ознайомила школярів з основними положеннями Кодексу честі олімпійця України, розкрила значимість спорту як вагомого чинника для встановлення миру, порівняла історичні траА.диції із сучасними формами змагань.