#моє_слово_українською

Кохання, багаття, світлина, Батьківщина – а яке ваше улюблене слово українською? З нагоди Дня української писемності та мови ми вирішили запустити онлайн-флешмоб “Фото з улюбленим словом українською”. Учні охоче підтримали задум і кожен написав своє улюблене слово українською мовою.До акції долучилися учні 5-11 класів школи та їхні класні керівники.
Умови участі прості: потрібно написати на папері своє улюблене слово українською мовою та зробити з ним фото. Світлинами учасники флешмобу діляться у соцмережах із відповідним хештегом: #моє_слово_українською.

Учениця 10-Б класу Анастасія Савка створила інфографіку із улюблених слів, яка стала зображенням цієї  публікації.

“Збережемо чистоту рідної мови”

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. З цієї нагоди у нашій школі було проведено онлайн-виставку агітаційних плакатів “Збережемо чистоту рідної мови”.

9 листопада – День української писемності та мови

Адміністрація школи вітає педагогічний та учнівський колективи, а також батьків з Днем української писемності та мови.
Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Мова – це душа народу, а народ без мови – не народ», – говорив Володимир Сосюра.
З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім. Отож, бажаємо всім утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців.