«21 листопада – День Гідності та Свободи»

Саме під такою назвою 20 листопада в онлайн режимі проходила година Пам’яті для учнів 9–х класів. У кожної держави є такі події, які назавжди викарбовуються в історії країни, їхні дати пам’ятають протягом десятиліть, віків. Такі події назавжди змінюють хід історії та світогляд громадян… Саме   листопад – знаменний місяць:

  • четверта субота місяця – є Днем пам’яті жертв голодоморів. У цей день Україна і світ вшановують вбитих голодом під час геноциду 1932 – 1933 років;
  • листопад 2004 рік –  Помаранчева революція. Це – була революція духу, загальнонаціональних протестів, мітингів, пікетів, страйків, акцій громадянської непокори мільйонів людей проти антидемократичного режиму в Україні;
  • 21 листопада 2013 року воля та прагнення українців до свободи та гідності свого народу проявила себе з новою силою – почався Євромайдан. Громадяни постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Під час дійства учні мали змогу ще раз  вклонитися перед Героями Небесної сотні хвилиною мовчання під музику «Серце плакало»,  вшанувати  пам’ять тих, хто  віддав і продовжує віддавати  своє життя за перемогу добра над злом, правди над несправедливістю, за людську гідність і щасливе майбутнє свого народу. Закінчилася година Пам’яті побажаннями  та слова любові до нашої  Батьківщини.Україна – це ти!

Учитель історії – Загарюк І. О.