Відеопроекти “Мої права”

Кожна людина від народження має права. Всі вони закріплені в Декларації Генеральної Асамблеї ООН про права людини. Учні 5-9 класів підготували відеопроекти «Мої права». Кожен із нас має сам стежити, чи не порушуються його права та свободи. І головне – пам’ятати, що крім прав, у кожної людини є ще й обов’язки. А права інших потрібно поважати не менше, ніж власні.

 

Вітаємо з перемогою!

20 лютого 2021 року проведено ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів БМАНум. Кеца Діана, учениця 11-А класу, посіла І місце (секція “Біологія людини”)

День рідної мови

Рідна мова в рідній школі
Рідна мова в рідній школі!
Що бринить нам чарівніш?
Що нам ближче, і миліш,
І дорожче в час недолі?!
Рідна мова! Рідна мова!
Рідна мова! Рідна мова!
Перші матері слова,
Перша пісня колискова.
Як розлучимось з тобою,
Як забудем голос твій
І в вітчизні дорогій
Говоритимем чужою?!.
В кому думка прагне слова,
Хто в майбутнім хоче жить,
Той всім серцем закричить:
«В рідній школі рідна мова!»

(О.Олесь)

Щороку до Дня рідної мови в школі проходить акція «Українська мова в моєму ❤️». Мета акції – виховувати любов до рідної мови, милуватися її красою, прищеплювати і розвивати почуття патріотизму та національної гідності. Цього року вона пройшла в режимі онлайн.

Ангели пам’яті

19 лютого в Україні проходить тиха акція «Ангели пам’яті» із вшанування Героїв Небесної Сотні, які полягли за українську свободу під час Революції Гідності сім років тому. Учні нашої школи також долучилися до проведення акції пам‘яті.

Благодійна акція “Подаруй солдату свято”

Учні 1-11 класів взяли участь у благодійній акції «Подаруй солдату свято». Діти принесли для військовослужбовців печиво, крупи, закрутки, консерви, цукерки, чай та каву, а також підготували валентинки для солдатів.

Про дистанційне навчання 12 лютого 2021 року

Шановні батьки! У зв’язку із погіршенням погодних умов, з метою збереження здоров’я дітей, завтра, 12 лютого заняття проводитимуться дистанційно.

Уроки починаються з 10:00 за розкладом дистанційного навчання.

 

 

 

День безпечного Інтернету у початковій школі

9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів.

Учні початкової  школи також долучилися до відзначення цього дня. З метою поглиблення знань про безпечний Інтернет, на уроках інформатики, було організовано ряд цікавих заходів для учнів: учні 2-4 класів брали участь у конкурсі малюнків «Учні – за безпечний Інтернет», учні 2 класів, подивилися мультфільм «Корисні поради. Інтернет». Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету. Учні  3-4 класів  взяли участь у квесті «Загрози та халепи в мережі», учні 4-х класів представляли власні дослідницькі проєкти «Інтернет – нові можливості». Також учні розробили та розповсюдили пам’ятку «Ми розумні користувачі Інтернету» для батьків та учнів щодо правил безпечної роботи в Інтернеті.

Тиждень безпечного Інтернету

9 лютого в Україні відзначається день безпечного Інтернету.

Протягом тижня учні 5-11 класів нашої школи долучались до заходів, присвячених безпеці в Інтернеті.

Заходи для всіх класів висвітлені на сайті “Тиждень безпечного Інтернету”. Тут учні отримали доступ до вікторин, цікавих вправ та опитування.

5 класи вивчали правила безпеки. А дехто зробив відео та поділився з нами своїми знаннями

6-7 класи малювали листівки та роз’язували кросворди

8-9 класи самі перевіряли свої знання правил безпеки в Інтернеті: виконували цікаві вправи онлайн

Учні старших класів допомогли зробити цікаві плакати для молодших

10-11 класи брали участь в опитуванні “Чи почуваюсь я захищеним в Інтернеті?”

Батьки учнів нашої школи взяли участь в опитуванні “Анкета для батьків «Безпечний Інтернет»”

Мобільні телефони, комп’ютери та Інтернет, розширивши комунікаційні, просторові й часові межі, розкрили нові можливості для спілкування, освіти, праці, відпочинку та творчої самореалізації особистості. Разом і тим, виникли нові ризики, тому необхідно дотримуватись правил безпеки.

Діти не можуть реально оцінювати рівень достовірності й безпеки інформації, що містить Інтернет-простір. Дані статистики по країні: на сьогоднішній день понад 60% дітей та підлітків щодня розмовляють в Інтернет-чатах. Троє з чотирьох дітей, що працюють в режимі он-лайн, готові поділитися приватною інформацією про себе і свою сім’ю в обмін на товари і послуги. А кожна п’ята дитина щорічно стає мішенню зловмисників. Доступність Інтернет-ресурсів для неповнолітніх диктує підвищені вимоги до якості, достовірності та безпеки інформації, що міститься в Мережі.

Незважаючи на загальні норми мережевого етикету, межі вседозволеності в інтернет-просторі ще достатньо широкі. Порушення соціальної адаптації та недостатня увага з боку батьків роблять віртуальний світ найбільш бажаним для дитини. Надання переваги віртуальному світу перед реальним справляє негативний вплив на психіку і здоров’я дитини та може погіршити не тільки зір, поставу та сон, але й викликати тривожність, дратівливість, соціальну дезадаптованість і узалежнену поведінку.

Проаналізувавши результати опитування батьків нашої школи, можна зробити наступні висновки: переважна більшість дітей має доступ до Інтернету. Тільки 66% дорослих перевіряють, які сайти відвідує їх дитина.  Приблизно половина опитаних не піддавались ризикам. Більше половини батьків вдома не фільтрують Інтернет-трафік, майже 90% взагалі не інформовані про можливість фільтрації від провайдерів. 10% опитаних не встановлюють правил для своїх дітей. 34% не впевнені, що їх діти завжди знають, як вчинити в разі, якщо ситуація, пов’язана з Інтернетом, змушує їх відчувати себе ніяково, викликає страх, стрес. 42% респондентів не знають, де і кому можна повідомити про помічений Вами незаконний або негативний контент в Інтернеті

Дана статистика змушує замислитись. Батьки досить спокійно спостерігають неконтрольовані візити дітей в Інтернет. Разом з тим більшість розуміє проблему та ми сподіваємся, що проведене опитування змусило замислитись не тільки педагогів. 76% батьків вважають, що необхідно більше інформації про те, як захистити свою дитину від негативного контенту і небажаних контактів в Інтернеті. Отже, ця тема має бути обговорена на виховних годинах та батьківських зборах.