День безпечного Інтернету у початковій школі

9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів.

Учні початкової  школи також долучилися до відзначення цього дня. З метою поглиблення знань про безпечний Інтернет, на уроках інформатики, було організовано ряд цікавих заходів для учнів: учні 2-4 класів брали участь у конкурсі малюнків «Учні – за безпечний Інтернет», учні 2 класів, подивилися мультфільм «Корисні поради. Інтернет». Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету. Учні  3-4 класів  взяли участь у квесті «Загрози та халепи в мережі», учні 4-х класів представляли власні дослідницькі проєкти «Інтернет – нові можливості». Також учні розробили та розповсюдили пам’ятку «Ми розумні користувачі Інтернету» для батьків та учнів щодо правил безпечної роботи в Інтернеті.