«(Не)Дитячі історії» (продовження)

        31 березня продовжили проведення занять та онлайн екскурсій мультимедійною виставкою «(Не)Дитячі історії». Відвідувачами стали учні 10-х класів. Екскурсоводи виставки є учениці 10-х класів Савка Анастасія, Сайфуліна Анастасія, Сафронюк Оксана, Бурик Валерія (вчителі історії Карімова Анжела Георгіївна та Загарюк Ірина Олександрівна).

Онлайн виставка “(Не)Дитячі історії” розповідає історії одинадцяти дітей та молодих людей (євреїв, ромів та українців), які проживали переважно на окупованих теренах України під час Другої світової війни та Голокосту.

Герої виставки розказують нам про різний досвід: переслідування, дискримінацію, втечу, порятунок, загибель, участь у спротиві. Ми дізнаємося про їхні життя,  стосунки між собою, з оточенням, представниками влади.

        Антисемітизм, расизм та дискримінація і сьогодні мають місце в Європі та впливають на життя молоді повсюдиОнлайн виставка спонукає учнів критично осмислити  розмаїття та дискримінацію і висловити власні судження щодо своєї позиції та вибору в цих питаннях.