«Від участі до дії!»

29 вересня віцепрезидент шкільного парламенту Солтицький Богдан і педагог-організатор Макаренко Н.Д. взяли участь у нетворкінгу «Від участі до дії!»
Засідання молодіжного парламенту при міській раді полягало у реалізації чернівецької молодіжної політики.
Учні змогли уявити себе справжніми творцями майбутнього 🙌

Всеукраїнський день бібліотек

Щорічно 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Бібліотека – це справжня скарбниця, яка зберігає пам’ять і мудрість народу. В Україні налічується понад 40 тисяч бібліотек серед них і бібліотека нашої школи.

Учні початкових класів теж активно долучилися до святкування, взявши участь у селфі-кросі з улюбленою книгою «Бери книжку – кидай мишку». Також до бібліотеки завітали першокласники. Юні читачі дізналися багато цікавого з історії книги та бібліотеки, відгадували загадки, гралися та розважалися. Не обійшлося і без подарунків.

Селфі-крос до Всеукраїнського Дня бібліотек. Наші читайлики😃

Подарунок від Вероніки у День бібліотек

Бібліотека зустрічає першокласників

29 вересня – День пам’яті жертв Бабиного Яру

Сьогодні 29 вересня – День пам’яті жертв Бабиного Яру – одного з найжахливіших символів Голокосту

В усіх українських закладах загальної середньої освіти відбувся Національний урок пам’яті, приурочений до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру. Який покликаний сприяти формуванню стійкого негативного ставлення учнів до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя. Також він має на меті розкрити сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлити тему розстрілів у Бабиному Яру, розвивати навички критичного мислення через аналіз джерел та розширити сучасне сприйняття процесу вивчення історії. Національний урок пам’яті покликаний сприяти формуванню стійкого негативного ставлення громадян до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя.
Заходи приурочені цій трагічній події відбулися і у нашій школі.
 Національний урок, приурочений до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру ;
 виставка приурочена до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру ;
 книжкова виставка “Трагедія європейського єврейства у роки Другої світової війни”
Для підготовки уроку, заходів та книжкової виставки були використані матеріали Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» та Українського центру вивчення історії Голокосту (УЦВІГ).

Учителі історіі :
Карімова А. Г.
Загарюк І. О.

День миру

У сучасному світі мир – це найбільша цінність та мрія. Адже нестабільність, страх на насилля – не просто лякають та знищують, але й не дають можливості розвиватися країнам, державам, народам… Саме тому існує цей день – Міжнародний день миру.

Міжнародний день миру відзначають у всьому світіі з 1982 року за ініціативою Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню з метою виховання почуття патріотизму, дружелюбності, ціннісного ставлення до всіх держав,особистої відповідальності за мир у всьому світі.

Учнівський та педагогічний колективи нашої школи щороку відзначають такий важливий та надзвичайно актуальний день.
Учні взяли участь в таких акціях:

✔️ «Голуб миру». Здобувачі освіти зробили паперових голубів і роздали мешканцям та гостям нашого міста, нагадуючи про День миру. Саме цей птах вважається символом надії і любові.
✔️ «Долоньки миру». П’ятикласники написали побажання миру на долоньках, які прикріпили до карти України.
✔️ Учні 5-6 класів разом із членами шкільного учнівського парламенту провели флешмоб «Парасольки миру».
✔️ Для 7-х класів учні 10-А класу провели цікавий флешмоб «Ми за мир у всьому світі!»
✔️ Учні 5-10 класів взяли активну участь у виставці малюнків та стіннівок «Нам потрібне мирне небо».

✔️ Семикласники взяли участь у квесті “За мир у всьому світі”. Вони мандрували за допомогою маршрутної карти. Найбільше їм сподобалися зупинки “Символ миру”, “Долоньки вдячності” та “Збери прислів’я”

Безпечна поведінка на проїжджій частині

21 вересня до наших учнів 6-7-х класів завітали Інспектори відділу зв‘язків з громадськістю УПП в Чернівецькій області, старший лейтенант поліції Анна Харена, лейтенант поліції Вікторія Маленька провели заняття на тему: “Безпечна поведінка на проїжджій частині”.
Посилання на їхню офіційну сторінку
https://www.facebook.com/1693313120941933/

«Увага ! Діти на дорозі!»

У вересні в школі проходить місячник «Увага ! Діти на дорозі!». 14 вересня до нас завітали працівники патрульної- постової  поліції та працівникі пожежної частини.  Старший інспектор з особливих доручень відділу зв’язків з громадькістю, капітан поліції Олександр Ізбор провів заняття на тему  «Дорожньо – транспортні пригоди та причини їх виникнення»( посилання на офіційну сторінку  ППС  – https://www.facebook.com/1693313120941933/)

Працівник ДСНС Єлена Гаїна розповіла нашим учням  про пожежну безпеку.

 

Акція «До ваших послуг»

14 вересня 2021 року у школі пройшла акція «До ваших послуг». У наших учнів 1-11 класів відбулися цікаві зустрічі з педагогам и міського Палацу дітей та юнацтва . Свої гуртки  представили:

Даніліна Інна Володимирівна(театр юних Чернівчан) .

Гапей Андріан Георгійович (викладач  китайської мови).

Бойчук Наталія Романівна ( диво світ, дизайнер одягу).

Маланюк Юлія Олександрівна( англійська мова) .

Єжела Злата Валеріївна ( англійська, французька та польська мова).

Одинак Зірка Михайлівна (юні журналісти краєзнавства).

Тиждень здоров’я у ЗОШ № 5

Усім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я, а кращим другом здоров’я був і залишається спорт.  Спорт – це життя. Культ здорового тіла, у якому здоровий дух, завжди був притаманний українцям. А тому в нашому навчальному закладі однією з головних цілей є підвищення рівня фізичного й психічного стану людини до величин, які гарантують стабільне здоров’я і сильний дух. Так, із 06 вересня по 10 вересня в школі проводився Тиждень фізкультури і спорту. Учителями фізичної культури Бигар П. Л., Шуманським О. Г., Косовим В. Л., було розроблено план різноманітних заходів як спортивного, так і виховного характеру.  Метою тижня було поширити ідеї олімпійського руху в Україні, активізувати фізкультурно-масову роботу в навчальному закладі, сформувати в дітей мотивацію до здорового способу життя.  Щоб залучити до участі в тижні якомога більше учнів, було розроблено цікавий план виховних заходів. Багато позитивних емоцій, заряд бадьорості та гарного настрою отримали всі учасники змагань. Діти продемонстрували свої спортивні здібності, техніку виконання фізичних вправ, згуртованість, дружбу. Тиждень був насичений, цікавий та змістовний.

Фотозвіт “Тиждень здоров’я в початковій школі”

Фотозвіт “Тиждень здоров’я в старшій школі”