До Дня захисника України

13 жовтня до Дня захисника України в 10-11-ті класи завітали представники обласної організації АТО Валентин Рубін, голова організації, та Олександр Ковтун, заступник голови, які розповіли учням правила поведінки зі стрілецькою зброєю, гранатами та невідомими предметами, під виглядом яких можуть бути приховані вибухові пристрої.

 

«Дякую захисникам України!»

Учні та вчителі Чернівецької загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 5 активно долучилися до обласної інформаційної кампанії «Сила нескорених або уклін вам, Захисники України !».
В класах пройшли Уроки Мужності та патріотизму «Вічна слава героям! Ми низько вклоняємось їм!», зустрічі з воїнами АТО/ООС та волонтерами волонтерської організації «Буковина – українському війську», демонстрація макетів зброї із залученням консультативної ради у справах ветеранів війни.
Учні , батьки та вчителі провели акцію «Смаколики для солдата». Всі зібрані солодощі, продукти харчування, фрукти, гігієнічні засоби передані військовослужбовцям, які на Сході захищають нашу країну.
Також учні написали листи підтримки для воїнів, які перебувають на передовій.
12.10.2021 р. у школі пройшли спортивні змагання «Козацькі розваги», в яких взяли участь школярі 8-х класів . Найбільш спритними виявилися учні 8В класу !
Ми долучилися до фотофлешмобу «Дякую захисникам України!»

Урок англійської мови на тему ” День захисника” у 4Б класі пройшов під девізом: “Дякуємо захисникам України!” ( Вчитель Романчук С.Я)

Проблема насилля у підлітковому середовищі

11 жовтня до учнів 8-9 класів нашої школи завітали представники Інспектори сектору ювінальної превенції в Чернівецькій області лейтинант Ферфецька Валентина Федорівна та лейтинант Кав’юк Олена Василівна. Провели заняття на, яких обговорили з учнями Проблему насилля, жорстокості у підлітковому середовищі та їх наслідки. Юнакам та дівчатам розповіли як діяти та до кого можна звернутися в ситуації, коли ти став жертвою цькування. Також підліткам повідомили, яка відповідальність чекає на булерів.