Казкові новорічні свята

Вже рік старий за обрії пливе.
Уже й Новий стоїть на виднокрузі.
Хай у Новому буде все нове,
Старі лиш вина, істини і друзі!
(Л. Костенко)

Шановні колеги!

Завершується 2019 рік! Рік, протягом якого ми з вами продовжували давати знання нашим вихованцям. Разом з цим і самі здобували нові знання, удосконалювали свої професійні компетентності.

Бажаємо, щоб 2020 рік приніс всім нам мир, спокій, справедливість, здоров’я, радість і впевненість у завтрашньому дні. Віримо, що 2020 році всім нам пощастить набагато більше.

Успіхів, щастя, любові, родинного затишку та Божого благословення Вам і Вашим близьким!

Адміністрація ЗОШ № 5

 

ІІІ етап конкурсу з української мови імені Петра Яцика

21 грудня 2019 року на Буковині проходив ІІІ етап ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Юні мовознавці з усієї області зібралися в Чернівецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 для участі в інтелектуальних змаганнях.

Щорічний конкурс знавців української мови має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури та традицій українського народу.

Зустріч з відомою журналісткою Ж.О.Одинською

18 грудня 2019 р у “Літературній кав’ярні” ЗОШ №5 відбулася тепла зустріч учнів 10-11 класів із Ж.О.Одинською – журналісткою Чернівецького телебачення, членом спілки журналістів України, переможцем конкурсу імені Масловського (газета “Буковина”) у номінації “Кращий матеріал року” (2014 року), лауреатом Міжнародної літературно-мистецької премії імені О.Кобилянської, автором семи книг і просто чудовою людиною, мудрою, талановитою, ерудованою, працелюбною, вольовою.
Ця жінка є взірцем творчої особистості. Цього дня кав’ярня обняла ароматом кави чимало цікавих життєвих історій, наповнила затишком тепла філіжанок кожну душу.

Конкурс комп’ютерної графіки – 2019

Конкурс стартував 1 грудня. Протягом 2-х тижнів учні малювали листівки-привітання з Новим роком, Різдвом. Ці вітання для дорогих вчителів!

Всього на конкурс було подано 29 робіт учнів з 5 по 9 клас. За роботи було віддано 453 голоси з 19 по 23 грудня. За результатами он-лайн голосування 23 грудня були визначені переможці конкурсу:

1 місце (277 голосів) – Анісія Міхєєва (5-В).

2 місце (94 голоса) – Анастасія Савка та Ігор Чоботар (9-А)

3 місце (48 голосів) – Анастасія Леонкіна (8-А)

Вітаємо переможців, призи будуть вручені завтра!

Роботи всіх учасників можна переглянути ТУТ.

 

 

Не допускай проявів булінгу над собою. Допоможи другу!

В рамках співпраці з Регіональним цетром надання безплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області 17 грудня пройшов захід “Не допускай проявів булінгу над собою. Допоможи другу”, на якому були пристутні Лазарук Т.М., працівник центру, Пастух І.В., інспектор сектору зв’язків УПП в Чернівецькій області Департаменту патрульної поліції,        Бойко Б.О., регіональний координаторвзаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернівецькій області.

Вітаємо переможців!

З радістю вітаємо наших переможців у шкільних олімпіадах! Бажаємо їм тільки успіхів і віри у свої сили!

3-Б Альошин Станіслав – ІІ місце в міжнародних змаганнях з карате

3-Б Ми – переможці конкурсу «Колосок»!

Акція милосердя

Взагалі, благодійні заходи у школі відбуваються постійно. Наші діти, долучаючись до таких заходів, відчувають, що роблять щось потрібне і корисне, формують у собі активну громадянську позицію людей, небайдужих до потреб та проблем інших.

(О.Батайлюк, 16 грудня 2019р.)

Нагородження переможців ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади

Завершився ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з усіх предметів. Ми з гордістю представляємо учнів нашої школи, що стали переможцями, та їх вчителів. Бажаємо всім здоров’я, подальших успіхів у навчанні та веселих новорічних свят! А вчителям хочеться побажати ще більше талановитих та вдячних дітей, які будуть приносити рідній школі нові нагороди!

09 грудня 2019 року на у ЗОШ №5 стартував Олімпійський марафон. Першими мали можливість отримати свої нагороди 80 переможців ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології та 8 переможців ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології. Привітали олімпійців заслужена артистка України, солістка обласної філармонії Урсуляк Олена Георгіївна, ансамбль учнів 5-х класів під керівництвом Кушнір Олени Зіновіївни та  учениця 7 класу ЗОШ №5 Гончар Софія.

Переможцями олімпіади з біології у нашій школі стали:

Маслєнкова Каріна Сергіївна (11 клас) – диплом І ступеня, Кеца Діана Віталіївна (10 клас ) – диплом ІІ ступеня, Романюк Надія Юріївна (8 клас) – диплом І ступеня. Вчитель – Міхєєва Анна Василівна.

Переможці ІІ етапу олімпіад та інших конкурсів:

Історія

Сербенюк Антон – учень 8-Б  класу – ІІІ місце

Савка Анастасія – учениця 9-А класу – І місце

Чорнокожа Михайло – учень 10-А класу – ІІІ місце

Кудлик Оксана, учениця 11-А клсу – ІІ місце

Історія рідного краю

Савка Анастасія – учениця 9-А класу – ІІ місце

Чорнокожа Михайло – учень 10-А  класу – ІІІ місце

Кудлик Оксана, учениця 11-А клсу – ІІ місце

Астрономія

Моїсова Олександра – учениця 11-А класу – ІІ місце

Хімія

Маслєнкова Каріна – учениця 11-А класу – ІІ місце

Друляк Вікторія – учениця 8-А класу – ІІ місце

Савка Анастасія – учениця 9-А класу – ІІІ місце

Міська краєзнавча конференція “Моя Батьківщина”

Данилюк Каріна – учениця 7-Б класу – І місце (ІІ етап) та ІІІ місце (ІІІ етап)

Правознавство

Нікітіна Кароліна – учениця 9-Б класу – І місце

Шморгун Анна – учениця 11-Б класу – ІІ місце

Англійська мова

Романюк Надія – учениця 8-А класу – ІІІ місце

Мельник Павло – учень 9-Б класу – ІІІ місце

Математика

Щепанська Софія – учениця 8-В класу – ІІІ місце

Ремарчук Катерина – учениця 11-А класу – ІІІ місце

Міжнародний конкурс ім. П.Яцика

Козак Ірина – учениця 5-Б класу – ІІІ місце

Трудове навчання

Кавковський Станіслав – учень 8-Б класу – ІІІ місце

Яцько Дмитро – учень 8-Б класу – ІІІ місце

Інформаційні технології

Ремарчук Катерина – учениця 11-А класу – ІІІ місце

 

 

«Життя без насильства»

4 грудня у Чернівецькій загальноосвітній школі I-III cт. №5 відбувся захід у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». У формі бесіди з елементами тренінгу була проведена виховна година для учнів 8-их класів на тему «Життя без насильства».

Метою івенту передбачалося: ознайомити дітей з актуальністю проблеми насильства у шкільному середовищі, навчити їх розрізняти види насильства та розробити відповідну стратегію поведінки у ситуаціях ризику, аргументувати свої дії з попередження насильства на основі власної відповідальності, виокреслити механізм захисту прав дітей.

З дітьми працювали: старший лейтенант поліції, ювенальної превенції Головного управління національної поліції в Чернівецькій області – Бєлокуренко Т.Л. та методист НМЦ виховної роботи та позашкільної освіти – Пілат У.М. Також у заході взяли участь: директор – Жуковська С.В.; заступник директора з виховної роботи – Руснак Л.В.; соціальний педагог – Кейван А.К.; практичний психолог – Юрійчук Г.В.; класні керівники і вчителі школи.

Родзинкою було завершення у вигляді флешмобу – «Долоньки проти насильства». На вирізаних заготовках долоньок діти писали свої побажання про безпечне середовище без насильства та агресії, за що й отримали солодкі подарунки. Давайте робити добро разом!